„Olimpo“ tiklalaidėje – prisiminimai apie R.Seibutį, meilė Eurovizijai ir mintys apie tikrąjį Lietuvos krepšinio derbį

„Olimpo“ tiklalaidėje – prisiminimai apie R.Seibutį, meilė Eurovizijai ir mintys apie tikrąjį Lietuvos krepšinio derbį

Įsimintiniausi Renaldo Seibučio karjeros epizodai, „Žalgiris“ finalo ketverte ar dvi Lietuvos komandos Eurolygoje, ar „Wolves“-„Ryto“ priešprieša jau įdomesnė nei „Žalgirio“-„Ryto“ – į šiuos ir kitus klausimus Palangos „Olimpo“ tinklalaidėje atsakinėjo trys pajūrio klubo krepšininkai. Ketvirtajame tinklalaidės epizode prie mikrofonų sėdo Julius Kazakauskas, Marius Runkauskas ir Robertas Syčius.

Šios tinklalaidės konceptas – kiek neįprastas. Dalyviai patys formuoja pokalbio eigą, kaskart traukdami klausimus iš skirtingų temų indų. 

„Jei kalbame apie ilgesnį laikotarpį, renkuosi dvi komandos Eurolygoje, bet jei kalbame tik apie vieną sezoną – renkuosi „Žalgirį“ finalo ketverte“, – sakė M.Runkauskas.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ kovas Eurolygoje iš vaikystės menantis R.Syčius rinktųsi dvi Lietuvos komandas Eurolygoje, net jei nė viena iš jų nepretenduotų į aukščiausias vietas.

Vis dėlto visi olimpiečiai pripažino, kad ypač smagu būtų pamatyti lietuviškų klubų akistatą Eurolygoje, kurios dar nėra buvę.

J.Kazakauskas nesutiko, kad „Wolves“-„Ryto“ priešprieša jau įdomesnė nei „Žalgirio“-„Ryto“, ir išreiškė susižavėjimą „Ryto“ sirgaliais bei jų ištikimybe. 

„Pats buvau praėjusių metų finale. Nerealu, kaip žmonės myli „Rytą“ po visų tų sunkių sezonų“, – sakė J.Kazakauskas ir pridūrė, kad komandų priešprieša įdomi tuomet, kai ji jaučiama ir tarp sirgalių.  

„Bet dabar bus įdomu ir tai, kam priklausys Vilnius“, – replikavo R.Syčius, atkreipdamas dėmesį į augančią „Ryto“ ir „Wolves“ klubų trintį.

„Olimpo“ žaidėjų nuomonės išsiskyrė, atsakinėjant į klausimą, kieno iš trijulės – Manto Kalniečio, Pauliaus Jankūno ir Jono Mačiulio – karjera buvo įspūdingiausia. R.Syčius rinkosi su Luka Dončičiumi žaidusį J.Mačiulį, o J.Kazakauskas vertino indėlį Lietuvos rinktinei.

Dar praėjusį sezoną mėgėjų lygoje žaidusį Robertą Subotkevičių visi trys įvardijo, kaip mažiausiai savo potencialą kol kas išnaudojantį „Olimpo“ žaidėją.

Išskirtinius fizinius duomenis turinčio R.Subotkevičiaus glimybės, pasak komandos draugų, viršija Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) lubas, tačiau puolėjas privalo tai pademonstruoti aikštėje.

„Gynyba“, – neabejojo M.Runkauskas, paklaustas, ką geriausiai prisimena iš Renaldo Seibučio, „Olimpo“ trenerio asistento, karjeros. 

„Taip sunku būdavo... Nuoširdžiai sakau. Tiek kartų teko žaisti... Labai kibus, įkyrus gynėjas buvo, tiesiog nieko neidavo padaryti. Labiausiai įstrigo jo atsidavimas ir gynyba“, – sakė M.Runkauskas.

R.Syčius prisiminė su prakirsta galva kartą rungtyniavusį R.Seibutį, o J.Kazakauskui įstrigę firminiai R.Seibučio metimai iš vidutinio nuotolio. 

„Olimpo“ žaidėjai taip pat svarstė, kokį NKL žaidėją norėtų matyti „Olimpo“ klube, kas geriau – debiutas rinktinėje ar debiutas Eurolygoje, reiškė susižavėjimą Eurovizija ir L.Dončičiumi, bei atsakinėjo į su krepšiniu susijusius hipotetinius klausimus. 

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis tiklalaidė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933