Palangą aplankys garsusis „Edith Piaf show“, pasaulyje surengęs 400 koncertų

Nathalie Lermitte šou akimirka (Organizatorių nuotr.)
Nathalie Lermitte šou akimirka (Organizatorių nuotr.)

Prancūzų šimtmečio dainininke tituluojamos Edith Piaf gyvenimo ir muzikos istoriją pasakojantis šou pavergė milijonus širdžių visame pasaulyje ir tapo sėkmingiausiu pastarojo meto prancūzų renginiu, o jau sausio 5-6 dienomis jį išvysti galės ir Lietuvos pajūrio bei sostinės gyventojai.

Šou akimirka (Organizatorių nuotr.)
Šou akimirka (Organizatorių nuotr.)

Atkartoti E. Piaf talentą ir charizmą kasmet mėgina dešimtys atlikėjų, tačiau iki šiol geriausiai tai pavyko padaryti jau 45-erius metus scenoje esančiai prancūzų atlikėjai Nathalie Lermitte, kuri užaugo klausydama legendinės atlikėjos dainų ir jau vaikystėje buvo vadinama „ateities Edith Piaf“.

Lietuvą aplankysiantį originalųjį „Piaf! The Show“ įkvėpė 2007-ųjų metų biografinis muzikinis filmas „La Vien En Rose“ (liet. Rožinis gyvenimas), pasakojantis apie E. Piaf gyvenimą. 

Berlyno filmų festivalyje pristatyta kūrinys pasaulio kino teatruose uždirbo virš 87 milijonų JAV dolerių, laimėjo net 13 prestižinių apdovanojimų ir buvo nominuotas dar dvylikai. Tuo metu pats šou jau aplankė 50 šalių ir surengė 400 pasirodymų, kuriuos stebėjo virš milijono žiūrovų. 

Visą rudenį „Piaf! The Show“ rengė intensyviai gastroliavo Jungtinėse Amerikos Valstijose, o praėjusią savaitę sugrįžo į Europą, kur iš viso aplankys apie 20 šalių, prieš leisdamiesi į pavasario gastroles Australijoje.

„Labai džiaugiamės, kad mums pavyko patį tikriausią Edith Piaf šou į Lietuvą ne tik pasikviesti, bet ir įkalbinti čia surengti du pasirodymus. Pasirinkome Vilnių ir Palangą, kad šį visame pasaulyje pripažintą šou galėtų išvysti kuo daugiau mūsų šalies žmonių“, – teigia abu koncertus organizuojančios įmonės „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

1935–1963 metais gyvenusi ir prancūzišką muziką visame pasaulyje išgarsinusi E. Piaf iš minios išsiskyrė tiek unikaliu balsu, tiek savo maištingu charakteriu, o jos gyvenimas buvo apipintas paslaptingais mitais bei šokiruojančiomis istorijomis.

Apie atlikėją ir jos gyvenimą yra publikuota šimtai straipsnių, parašytos dešimtys knygų, išleistų filmų ir dokumentinių pasakojimų. 1973 metais Paryžiuje įkurta Edith Piaf draugų asociacija, 1977 metais jos garbei įkurtas privatus muziejus, o 1981 metais astronomės Liudmilos Karačkinos atrasta žvaigždė netgi pakrikštyta „3772 Piaf“ atlikėjos atminimui.

Koncertų metu žiūrovai išgirs daugybę puikių E. Piaf kūrinių, tarp kurių – „L’Accordéoniste“ (1940), „La Vie en rose“ (1946), „Hymne à l’amour“ (1949), „Padam, padam…“ (1951), „La Foule“ (1957), „Milord“ (1959) ir, be abejo, atlikėją visame pasaulyje išgarsinusį „Non, je ne regrette rien“ (1960).

Pirmasis pasirodymas vyks sausio 5 dieną Palangos koncertų salėje, o antrasis – jau kitą dieną, sausio 6-ąją, Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje. Bilietus platina Bilietai.lt.

Prancūzai šimtmečio dainininkė Edith Piaf Nathalie Lermitte „Piaf! The Show“ Palangos koncertų salė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933