Kalėdinis stalas žvėreliams

Kalėdinis stalas žvėreliams

Iškritęs baltas sniegas mums kužda, kad netrukus visus aplankys stebuklas - pati gražiausia žiemos šventė - Šventos Kalėdos. Prieškalėdinis laikotarpis - tai laukimo, susikaupimo, ramybės, gerumo sklaidos, susitaikymo metas. Jis skirtas pabendrauti su artimaisiais, šeima, bendraminčiais, draugais bei laikas, kai norisi padovanoti vieni kitiems gerumą.

Palangos lopšelio-darželio „Gintarėlis“, grupės „Drugeliai“ vaikams teko praleisti įspūdingą  laiką miške  su žolininke Danute Kunčiene. Susitikę ir susipažinę, pirmiausia  ėjome pasveikinti, „paglostyti“ jūrą bei palinkėti, kad „Visi pasaulio žmonės būtų laimingi“. Einant takeliu, „Žalioji Močiutė“(taip save vadina), vaikams parodė dar žaliuojančias gervuoges ir paaiškino, kad užplikius šakeles karštu vandeniu, galima gerti arbatą, kuri gydo gerklę ir balsą.

Pušyne visi kibome į darbą: rinkome šakeles ir darėme ilgą, šventinį stalą žvėreliams, paukšteliams. Kaip ir namuose per Kūčias, taip ir žvėreliams pirmiausia ant stalo uždengėme „staltiesę“- šieną. Kopūstų lapai virto lėkštėmis, į kurias pridėjome grūdelių, morkų, riešutų, obuolių, net burokėlių. Močiutė dar papasakojo istoriją, kaip matė genį, lesantį burokėlius, gal todėl ir jo plunksnelės palikusios raudonos. Ant pušies šakelės žolininkė pakabino „lemputę“- maistą paukšteliams, kurie palesę  grūdelių, galės  nusileisti  prie valgių stalo. Susitikimo pabaigoje, kiekvienas vaikas apkabino pušelę, uostė kuo ji kvepia, pasivaišino žolininkės kepta, namine duonele. 

Vaikai padėkojo močiutei už įdomią veiklą, padeklamavo jai eilėraštį apie mišką, apkabino ir atsisveikino. Kalėdinio stalo paruošimas žvėreliams vaikams paliko neišdildomą įspūdį, jie džiaugėsi, kad sužinojo kaip padėti žvėreliams ir dar daug kitų įdomių dalykų.

Linkime, kad gruodis dvelktų gerumu ir maloniomis staigmenomis, kad šis laukimas šildytų kiekvieno širdį. Už įdomią edukaciją nuoširdžiai dėkojame žolininkei Danutei Kunčienei.

Kalėdinis stalas žvėreliams, nuotrauka-1 Kalėdinis stalas žvėreliams, nuotrauka-2 Kalėdinis stalas žvėreliams, nuotrauka-3 Kalėdinis stalas žvėreliams, nuotrauka-4 Kalėdinis stalas žvėreliams, nuotrauka-5

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Žibutė Kubilienė

Palangos lopšelis-darželis „Gintarėlis“ grupė „Drugeliai“ laikas miške žolininkė Danutė Kunčienė Kalėdinis stalas žvėreliai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933