Nemokamas viešasis transportas – visame Kretingos rajone

Nemokamas viešasis transportas – visame Kretingos rajone

Nuo 2024 m. sausio 1 d. viešasis transportas visame Kretingos rajone bus nemokamas. Tokiam sprendimui ketvirtadienį (lapkričio 30 d.) pritarė Kretingos rajono savivaldybės taryba.

„Kretingos mieste kursuojančiais autobusais keleiviai nemokamai vežami jau daugiau nei dvejus metus. Šis sprendimas pasiteisino, nes keleivių skaičius išaugo. Pavyzdžiui, per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius miesto maršrutiniais autobusais keliavo 34 procentais daugiau keleivių, nei per analogišką laikotarpį pernai. Tad nuspręsta rajono gyventojams ir svečiams sudaryti galimybę nemokamai važiuoti viešuoju transportu visame Kretingos rajone, ne tik mieste“, - sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. 

Važiuoti nemokamai rajono gyventojai galės visais UAB Kretingos autobusų parko rajone aptarnaujamais vietinio (miesto ir priemiesčio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais, išskyrus maršrutus iš Kretingos į Palangą ir Klaipėdą bei atgal, mat pastarieji autobusų maršrutai jungia kelias skirtingas savivaldybes. 

Tiesa, minėtais maršrutais vykstantys keleiviai nemokės už kelionę Kretingos rajono ribose. Taip pat pigs ir pačios kelionės iš Kretingos į Klaipėdą ir Palangą bei atgal, mat keleiviai mokės tik tiek, kiek šiandien kainuoja bilietas į šiuos du miestus nuo Kretingos rajono ribos bei atvirkščiai. Pažymėtina, kad pastarosios lengvatos galios tik UAB Kretingos autobusų parko aptarnaujamuose maršrutuose. 

„Kreipsimės į Klaipėdos miesto ir rajono, taip pat Palangos merus, kad svarstytų galimybę kompensuoti ir likusias autobusų maršrutų iki Palangos bei Klaipėdos dalis. Manau, kad toks sprendimas būtų naudingas visoms savivaldybėms, mat paskatintų iš vieno miesto į kitą darbuotis ar poilsiauti nuolat vykstančius gyventojus dažniau rinktis viešąją transportą, o ne asmeninius automobilius“, - pažymėjo A. Kalnius. 

Šiuo metu Lietuvoje keleiviai nemokamai viešuoju transportu jau gali keliauti Šilalės rajono, Tauragės rajono, Plungės rajono bei kitose savivaldybėse.

Nemokamas viešasis transportas Kretingos rajonas Kretingos rajono savivaldybė taryba UAB Kretingos autobusų parkas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933