Kūrybiška teatro pažinimo kelionė „Kurhauzo nykštuko klube“

Kūrybiška teatro pažinimo kelionė „Kurhauzo nykštuko klube“

Šešis metus iš eilės Palangos kultūros ir jaunimo centro rudenį organizuojamas menų festivalis vaikams „Kurhauzo nykštukas“ išaugino šaunų bičiulių klubą. Startavęs 2022 metais „Kurhauzo nykštuko klubas“ vaikus supažindino su teatro užkulisiais, dalyviai mokinosi kurti istorijas, vaidinti bei dar labiau pažinti visų mylimą draugą – nykštuką.

Sulaukęs didelio populiarumo, festivalio bičiulių klubas tęsia savo veiklą. Šis klubas puiki terpė lavinti vaikus, ugdyti jų supratimą apie nuostabų bei įkvepiantį teatro pasaulį. Visus metus vyko aktyvios diskusijos ir užsiėmimai apie spektaklių personažus, vaidybą bei istorijų kūrimą. Palangos, Šventosios ir Būtingės mažieji gyventojai praktikos metodais susipažino ar dar labiau gilino žinias apie teatrą, meną, istorijų kūrimą, pasakojimą bei atrado menininko gyslelę savyje. Lapkričio pabaigoje Šventojoje vyko kūrybinės dirbtuvės lietuvių liaudies pasakos motyvais „Bezdukas ant ežero“ ir kūrybines dirbtuves visai šeimai „Daiktai pasakoja". Per dvejus metus jau įvyko net 22 klubo susitikimai, kurių metu apsilankė net 440 vaikų ir jų tėvelių. Šių metų „Kurhauzo nykštuko klubo“ kuratorė „Stalo teatro“ vadovė Saulė Degutytė.

„Kurhauzo nykštuko klubas“ kviečia mažuosius teatro mylėtojus į dar vieną šių metų susitikimą gruodžio 17 d. (sekmadienį) 18:00 val. Palangos kurhauze, Grafų Tiškevičių alėja 1. „Stalo teatras“ pristatys spektaklį „Auksaplaukis ir Auksažvaigždė“. Norėdama reabilituoti pasakas, žadinti vaikų fantaziją ir kūrybiškumą, bei skleisti daugiau nei prieš 100 metų surinktą paveldą, Saulė Degutytė pristato pasaką iš J. Basanavičiaus tautosakos bibliotekos „Auksaplaukis ir Auksažvaigždė“. Pasaka apie senos raganos pamestus karaliaus vaikus, apie broliškumą, atjautą ir pasiaukojimą. Apie tai, kad jeigu sieksi savo tikslo - būtinai jį pasieksi. Po spektaklio vyks edukacinės - kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai susikurti veikėją iš siūlų, smeigtukų ir kt. Scenografė, pasakos sekėja - Saulė Degutytė. Skirta šeimai ir vaikams nuo 3 m. Trukmė iki 90 min. Renginys nemokamas, būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected].

„Kurhauzo nykštuko klubas“ ruošiasi naujiems susitikimams ir kitais metais. 2024 m. rudenį mažųjų žiūrovų taip pat laukia 7-asis menų festivalis „Kurhauzo nykštukas“ su gražiausiais spektakliais ir nykštuko staigmenomis.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Palangos miesto savivaldybė.

Palangos kultūros ir jaunimo centras menų festivalis vaikams Kurhauzo nykštuko klubas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933