„Olimpo“ tiklalaidėje – jautri T.Baltrušaičio istorija, pagarba Tomui Dimšai ir Jono Vainausko karjeros klaidos

„Olimpo“ tiklalaidėje – jautri T.Baltrušaičio istorija, pagarba Tomui Dimšai ir Jono Vainausko karjeros klaidos

Nacionalinėje krepšinio lygoje (7bet-NKL) žaidžiantis Palangos „Olimpas“ išleido trečią klubo tinklalaidės epizodą, kuriame šįkart dalyvavo klubo vadovas Jonas Vainauskas ir žaidėjai Tautvydas Baltrušaitis bei Šarūnas Valunta. Šios tinklalaidės konceptas – kiek neįprastas. Dalyviai patys formuoja pokalbio eigą, kaskart traukdami klausimus iš skirtingų temų indų. 

Jonui Vainauskui sunkiai sekėsi išsirinkti mėgstamiausią Eurolygos žaidėją, tačiau vienas žinomiausių Lietuvos krepšinio vadybininkų be vargo išskyrė didžiausias per karjerą padarytas klaidas.

Didžiausiomis karjeros klaidomis J.Vainauskas įvardijo dvi – jos susijusios su etapais Panevėžy ir Vilniuje.

„Vilniaus „Lietuvos rytą“ palikau šiek tiek per vėlai. Reikėjo tai padaryti po 2010 metų, nes tada jau buvo aikšu, kad tame gyvenimo etape save visiškai išpildžiau. Ir „Lietkebalį“ reikėjo palikti keliomis savaitėmis anksčiau – iki mano susikirtimo su klubo prezidentu.

Jaučiau labai aiškiai, kad mano darbas buvo padarytas, ir komanda savarankiškai galėjo eiti toliau. O aš didesnių intencijų likti Panevėžy neturėjau. Galėjau užbėgti įvykiams už akių ir išvengti situacijos, kuri visoms pusėms buvo nenaudinga“, – kalbėjo J.Vainauskas.

Tautvydas Baltrušaitis, Lietuvos jaunimo rinktinės narys, pasidalijo jautria istorija iš savo karjeros pradžios. Tiek „Žalgirio“, tiek „Ryto“ dubleriams atstovavęs žaidėjas paaiškino, kodėl etapas Vilniuje jam buvo produktyvesnis. 

Kai atstovavo „Žalgirio-3“ komandai, T.Baltrušaitis išgyveno trijų artimų žmonių netektį ir norėjo visiškai mesti krepšinį. Bet artimųjų pagalba padėjo atsistoti ant kojų ir nuvedė jaunuolį į „Ryto“ dublerius“, kur vėl pamilo krepšinį ir gavo pirmąsias savarankiško gyvenimo pamokas.

Šarūnas Valunta pasakojo apie savo krepšininko kelią, prasidėjusį Biržuose, o mėgstamiausiu Eurolygos žaidėju pasirinko žalgirietį Tomą Dimšą. „Jo perversmas į Eurolygos žaidėją po to, kai Martinas Schilleris jo nepasiliko „Žalgiryje“, yra įspūdingas“, – kalbėjo olimpietis. 

J.Vainauskui pasiteiravus, ar jam tai pavyzdys, kokį galima atlikti šuolį, kai užgaunamos ambicijos, Š.Valunta pridūrė: „Taip, tai pavyzdys ne tik man, bet ir visiems kitiems žaidėjams“.

Tinklalaidės dalyviai taip pat kalbėjo apie pirmuosius ir geriausius visų laikų trenerius, Mažeikių ir kitas Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) komandas, NKL finalo seriją bei projektavo savo pačių karjerų pabaigas. J.Vainauskas pabrėžė, kad savo, kaip vadybininko, karjerą norėtų baigti titulu.

„Mano karjera prasidėjo nuo titulo. Nesvarbu, kur pabaigčiau karjerą, norėčiau taip pat pabaigti su titulu. Ar tai bus Eurolyga, ar NKL, ar miesto lyga – norėčiau, kad ji baigtųsi titulu. Taip pat norėtųsi tai padaryti tarp artimų žmonių, su kuriais buvo nueitas gyvenimo kelias, su kuriais buvo pati pradžia, kuriems būtų smagu tą titulą dedikuoti“, – kalbėjo J.Vainauskas, kuris su tėčiu Gedvydu yra „Olimpo“ savininkai.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis tiklalaidė Jonas Vainauskas Tautvydas Baltrušaitis Šarūnas Valunta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933