Tapatybė ir etnografija

Tapatybė ir etnografija

Gruodžio 1 d. 17.30 val. Palangos Burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į jaukų pokalbių ir muzikos vakarą su dainų autoriumi ir atlikėju, išskirtinės muzikos –„dzūkodelikos“ kūrėju Roku Kašėta. Rokas pasidalins savo tapatumo paieškos istorija, santykiu su dzūkų etnografija kūryboje ir kasdienybėje. Vakaro metu skambės šiuolaikinis folkloras – Roko dzūkiškai atliekamos dainos. 

Daug keliavęs po pasaulį Rokas Kašėta basomis kojomis įsikūrė kaime Varėnos rajone, organizuoja dzūkų kultūros festivalius, koncertuoja, populiarina senąsias etnografines tradicijas, kuria ir gyvena dzūkiškai. Roko nuoširdumas ir tikrumas, kūrybos unikalumas traukia įvairią auditoriją. Etnografinės ir šiuolaikinio gyvenimo jungtys inspiruoja rekonstruoti kiekvieno mūsų atmintyje pasislėpusius etno motyvus, kurti naujus atsiminimus.

Renginį moderuoja: kūrybininkė, Klaipėdos jaunimo teatro marketingo vadovė Toma Liutikė.

Tai trečioji lapkričio 8 d. Palangos Burmistro Jono Šliūpo muziejuje atidarytos ekspozicijos „Tapatybė ir forma: Kazio Varnelio kūryba“ lydimųjų renginių programos dalis. 

Kviečiame apsilankyti Palangos Burmistro Jono Šliūpo muziejuje atidarytos parodos „Tapatybė ir forma: Kazio Varnelio kūryba“ lydimuosiuose renginiuose, kuriuose Kazio Varnelio unikalių opartinių kūrinių ir etnografinės tekstilės ekspozicijų aplinkoje kalbėsime apie istorijos ir gyvenimo kryžkelėse atsidūrusių Lietuvos žmonių tapatumo paieškas kūryboje ir kasdienybėje, kūrybos santykį su etno motyvais, dalinsimės gyvomis istorijomis, muzika, eilėmis.

Renginio pavadinimas:  Tapatybė ir etnografija

Kada? 2023 m. gruodžio 1 d., 17.00 val.

Kur? Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A, Palanga)

Renginys nemokamas.

Palanga Jono Šliūpo muziejus pokalbiai muzika dzūkodelikos Rokas Kašėta nemokamas renginys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933