Gruodžio 1 d. įžiebiama Kalėdų eglė – laukiamų švenčių simbolis

Gruodžio 1 d. įžiebiama Kalėdų eglė – laukiamų švenčių simbolis

Gruodžio 1 d., penktadienį, 18 val. Palangoje prasidės magiška šventė – kalėdinės eglės įžiebimas. Šiemet joje svečiuosis patys grafai Tiškevičiai, netrūks šokių, dainų, šviesų ir, žinoma, geros nuotaikos.

Visus sveikins grafai

Šią nepakartojamą akimirką iš praeities į tviskantį, žibantį, blizgantį, pilną žiburių miestą sugrįžę, visus sveikins grafai Tiškevičiai. Prieš du šimtus metų pradėję kurti mylimos Palangos istoriją, šiandien Tiškevičiai atkeliauja tarsi spindintys veidrodiniai praeities šešėliai, kurių šviesa ir spindesys įkvepia šių dienų kartas.

„Grafai Tiškevičiai, kuriuos įkūnys Karolis Makauskas ir dainininkė Edita Bodrovaitė, bus šventės vedėjai, pasidabinę veidrodiniais kostiumais. Kitais metais sukanka garbingas dviejų šimtų metų jubiliejus, kai grafai nusipirko Palangą ir ėmė čia kurti kurortą, tad simboliška, jog vedėjų vaidmenį patikėjome būtent jiems. Gal scenoje pasirodys ir gyvas jų šuniukas“, – atkreipė dėmesį Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Kaip pasakojo V. Petrauskienė, eglės įžiebimo šventėje skambės dainos iš garsiausių pasaulio miuziklų ir filmų visai šeimai, pasirodymus papuoš lazerių šou. „Kiekvienais metais labai atsakingai ruošiamės eglės įžiebimo šventei. Ieškome sprendimų ir atlikėjų bei stengiamės šventę surengti tokią, kuri būtų estetiškai graži, smagi tiek mažam, tiek dideliam, paliktų gerą įspūdį ir įsimintų visiems metams. Pernai susirinkusieji galėjo mėgautis ugnies šou, šiemet žaisime su veidrodiniais atspindžiais, lazeriais ir svarbiausia – mėgausimės labai gražia vakaro programa, kurią vainikuos eglės įžiebimas“, – sakė Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė.

Šventės vedėjus Grafus Tiškevičius lydės „žaisliukų” eisena – šokių mokykla „Coda“. Scenoje taip pat pasirodys talentingas dainininkas palangiškis Kristupas Kerulis, prie jo jungsis Klaipėdos operos studijos vaikai. Kartu su Grafu ir Grafiene Tiškevičiais atkeliaus ir Kalėdų senis, ir visi drauge įžiebs Kalėdų eglutę.

Po savaitės – į Šventąją

Gruodžio 9 d. 18 val. Kalėdų senis tęs savo stebuklingą pajūrio kelionę į Šventąją. Čia Snieguolė ir Nykštukai žadins miško gyventojus, puoš girliandomis miesto gatves ir kvies visus į interaktyvų miuziklą.

„Kalėdų senio stebuklingoms rogėms būtina muzika, tad visi drauge muzikuodami ir dainuodami lauksime jo atvykstant įžiebti Šventosios eglę. Šoks Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokiniai, dainuos Palangos lopšelio-darželio „Sigutė” vaikai“, – į šventę kvietė organizatoriai.

Šventojoje į puošybą įsitraukia visa bendruomenė, bus papuoštos pušelės, augančios aplink aikštę, kaip ir prie kurorto eglės, netrūks šviesų, dainų, bendruomeniškumo jausmo ir džiaugsmo“.

Palanga kalėdinės eglė įžiebimas Šventoji Gruodžio 1 d. Gruodžio 9 d. Karolis Makauskas dainininkė Edita Bodrovaitė lazerių šou šokių mokykla „Coda“ Kristupas Kerulis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933