Sveikinimai Lietuvos kariuomenės dienos proga

Sveikinimai Lietuvos kariuomenės dienos proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina karius, savanorius, visus krašto apsaugos rėmėjus Lietuvos kariuomenės dienos proga.

„Minėdami Lietuvos kariuomenės dieną turime gražią progą prisiminti ne tik laimėtus mūšius ir svarbias pergales, kurios nulėmė mūsų valstybės raidą, bet ir pagerbti sudėtas milžiniškas aukas. Lietuvos laisvė ir nepriklausomybė nėra dovana – jas sunkiai iškovojo drąsūs ir Tėvynei ištikimi žmonės.

Jau antrus metus išgyvename brutalaus Rusijos karo prieš nepriklausomą Ukrainą sukeltą skausmą. Teko įsitikinti, kad mus supa demokratijos, žmogaus teisių ir laisvojo pasaulio tvarkos nepripažįstantys kaimynai. Tad šiuo geopolitinių iššūkių kupinu laikotarpiu Lietuvos ginkluotojų pajėgų profesionalumas, kovinė parengtis ir susitelkimas šalies gynybai kaip niekada reikšmingas.    

Akivaizdu, kad dabartinė Lietuvos kariuomenė – moderni ir patikima valstybės gynėja, ištikima NATO sąjungininkė. Patriotiškumas ir pasiryžimas tarnauti savo šaliai visada buvo ir bus jokių priešų neįveikiama jėga.   

Nuoširdžiai sveikinu visus karius ir krašto apsaugos rėmėjus su Lietuvos kariuomenės diena. Linkiu stiprybės ir susitelkimo vykdant šventą pareigą – saugoti taiką ir ginti Tėvynę“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime. 

Sveikinimai Lietuvos kariuomenės diena Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933