Atšvaitas – tai nebrangi priemonė, kuri gali išgelbėti gyvybę

Atšvaitas – tai nebrangi priemonė, kuri gali išgelbėti gyvybę

Šįryt prie Palangos Vl. Jurgučio progimnazijos policijos bendruomenės pareigūnės pasitiko į pamokas skubančius vaikus ir juos lydinčius tėvelius, kad primintų, kaip svarbu šiuo metų laiku būti matomiems‼️ Dalijo atšvaitus, tėvelių prašė pasirūpinti savo atžalų saugumu, ir kad patys rodytų tinkamą pavyzdį – naudotų šviesą atspindinčias priemones. 

Džiaugiamės, kad nemaža dalis mokinių supranta atšvaitų svarbą ir juos nešioja.

NORIME PRIMINTI:

  • Su atšvaitu (žibintu) einantį ar dviračiu važiuojantį žmogų, vairuotojas gali pastebėti iš maždaug penkis kartus didesnio atstumo nei be atšvaito. To pakanka, kad vairuotojas sulėtintų važiavimo greitį, saugiai prasilenktų su pėsčiuoju (dviračio vairuotoju), esant būtinumui – sustotų.
  • Atšvaitą reikia pritvirtinti prie viršutinių rūbų taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių, ir automobilių žibintai galėtų jį apšviesti.
  • Pakabinamą atšvaitą prie rankinių ir kuprinių reikia tvirtinti taip, kad jis laisvai švytuotų.
  • Užmiestyje pėstieji privalo eiti prieš automobilių judėjimo kryptį (t. y. kaire kelio puse) ir pritvirtinti atšvaitą dešinėje pusėje taip, kad automobilių žibintai jį apšviestų. Vietoje atšvaito galima naudoti žibintą, vilkėti šviesą atspindinčią liemenę.

Būkite matomi, būkite saugūs!

Palangos policija Atšvaitas saugus eismas Palangos Vlado Jurgučio progimnazija mokiniai bendruomenės pareigūnės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933