Pirmojo „7bet-NKL“ rato vaisiai, lyderių mūšis ir komandų naujokai

Pirmojo „7bet-NKL“ rato vaisiai, lyderių mūšis ir komandų naujokai

Nacionalinėje krepšinio lygoje „7bet-NKL“ pirmasis ratas yra baigtas ir dalis lygos komandų kirto starto liniją ir antrojo kovose.  

Tinklalapis nklyga.lt nušviečia svarbiausius 13 ir 14 turų reikalus tradicinėje savaitės apžvalgoje. 

Turnyrinės pozicijos. Prabėgus pirmajam ratui daugiausiai rungtynių (po 14) sužaidė Palangos „Olimpas“, „Jurbarkas-Karys“,  „Kretinga“,  „Šilutė“, Kauno r. „Atletas“ ir Klaipėdos  „Neptūnas-Akvaservis“. Mažiausiai (po 11) – Šakių „Vytis-VDU“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. 

Su 12 pergalių ir 1 nesėkme pirmoje pozicijoje rikiuojasi „Telšiai“, antroje – „Olimpas“ (11 laimėtų ir 3 pralaimėti mačai), o trečioje – „Sūduva-Mantinga“ (9 pergalės ir 2 nesėkmės). Paskutinis turnyrinės lentelės trejetas atrodo šitaip – dvyliktoje vietoje su 4 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų yra „Šilutė“, tryliktoje – 3 kartus ir 11 nesėkmių turintis Kauno r. „Atletas“, o paskutinėje „Neptūnas-Akvaservis“, kuris laimėjo 2 ir suklupo 12 kartų.  

Lyderių mūšis. „7bet-NKL“ čempionato lyderių dvikovoje tarp „Sūduvos-Mantingos“ ir „Olimpo“ abu kartus triumfavo marijampoleičiai. Ketvirtadienį, savo sirgalių akivaizdoje, „Sūduva-Mantinga“ 77:70 parklupdė palangiškius ir nutraukė jų 8 pergalių seriją, o pajūryje naudingiausią karjeros pasirodymą „7bet-NKL“ čempionate surengęs Dominykas Domarkas padėjo  „Olimpą“ įveikti dar kartą – 80:60.

Antrame susitikime emocijų netrūko, kadangi po ilgosios pertraukos Marius Runkauskas buvo nubaustas technine pražanga, o lemiamame kėlinyje jos skirtos ir kitiems „Olimpo“ nariams. 2 iš jų gavo palangiškių atsarginių suolelis, o po 1 nubaustas Tautvydas Baltrušaitis ir komandos strategas Sandis Bučkevics. 

„Visada eini laimėti rungtynių, tačiau nelabai tikėjomės, kad bus 2 pergalės. Patys likome nustebę, kad viskas taip pavyko. Palangos komanda yra stipri, aišku, turi savo sunkumų dėl didelio kiekio rungtynių ir nuovargio. Tačiau ir mes nebuvome geriausioje padėtyje, buvo neramu be 4 žaidėjų“, – kalbėjo „Sūduvos-Mantingos“ strategas Tomas Gaidamavičius.

Komandų naujokai. Paskutines savo „7bet-NKL“ rungtynes daugiau nei prieš metus sužaidęs ir po kryžminių kelio raiščių traumos sugrįžęs 24-erių Dominykas Bučas liko sostinėje, tik šįkart užsivilko Vilniaus „Steko“ marškinėlius. Naujoje komandoje 203 cm ūgio puolėjas solidžiai debiutavo dvikovoje prieš Kauno „Žalgirį-2“ ir pelnė 11 taškų, sugriebė 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 12 naudingumo balų.

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ gretose sezoną pradėjęs 18-metis Justas Žiubrys paliko uostamiesčio komandą ir persikėlė į „Kretingą“. Klaipėdoje 187 cm ūgio jaunuolis rungtyniavo po 7 minutes ir per 10 sužaistų rungtynių vidutiniškai pelnė po 3,1 taško ir rinko po 1,5 naudingumo balo. „Kretingos“ marškinėlius užsivilkęs Žiubrys pirmas dvejas rungtynes sužaidė būtent prieš „Neptūną-Akvaservis“. Per vidutiniškai 19 minučių gynėjas vidutiniškai fiksavo 15,5 taško (60 proc. trit.), 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo rodiklius bei prieš buvusią ekipą pasiekė dvi pergales iš dviejų. 

Joniškio „Delikatesas“ taip pat pranešė, jog prie komandos jungiasi 20-metis Andrius Jarašiūnas. 194 cm ūgio atakuojančiam gynėjui – tai debiutinis „7bet-NKL“ sezonas. Prieš tai Jarašiūnas 2021-2022 m. sezone rungtyniavo Regionų krepšinio lygoje, Raseinių „Raseiniai-KKSC“ komandoje. Pirmajame savo mače prieš Vilkaviškio „Perlą“ krepšininkas sužaidė vieną minutę ir aikštelėje nepasižymėjo.

Per plauką nuo trigubo dublio. Naudingiausios Gedimino Aliso karjeros rungtynės padėjo Vilniaus „Rytui-2“ atsirevanšuoti ir sostinėje 92:87 įveikti „Jurbarką-Karį“. Tačiau įdomu tai, kad šioje akistatoje geriausiai Alisui talkinusiam Modestui Babraičiui iki trigubo dublio pritrūko tik 1 rezultatyvaus perdavimo. Gynėjas pelnė 15 taškų (4/8 dvit., 4/6 baud.) atkovojo 14 kamuolių (pakartotas asmeninis rekordas), išdalino 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus, tačiau padarė 7 klaidas. 

Rezultatyvumo rekordas. Šakių „Vyčio-VDU“ ir „Šilutės“ akistatoje, sezono rezultatyvumo rekordą pagerino „Šilutės“ įžaidėjas Brysonas Etiennie. Amerikietis per 38 minutes pelnė net 37 taškus (8/12 dvit., 6/11 trit., 3/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 37 efektyvumo balus.

Tačiau toks Etiennie šou nuo pralaimėjimo svečių visgi neišgelbėjo, kadangi varžovų komandoje ne ką mažiau įspūdingas buvo „Vyčio-VDU“ tandemas. Šakių ekipoje naudingiausiai žaidė Augustinas Mikštas, kurio sąskaitoje per 35 minutes – 27 taškai (12/17 dvit., 3/6 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvūs perdavimai bei 31 naudingumo balas. O Titas Januševičius per 32 minutes pridėjo 30 taškų (9/12 dvit., 4/11 trit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis I ratas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933