Klaipėdos krašto tarpukario kinas

Klaipėdos krašto tarpukario kinas

Kinas, ne viename iš mūsų palieka gilų pėdsaką, jis ir tikra atgaiva sunkiais likimo, politinių permainų laikotarpiais, pilnais iššūkių. Nepamiršti tų, kurie gyveno tarpukariu mūsų krašte ir kūrė tą stebuklą – kiną, įsirašė savo vardus į pasaulio ekranus, pagaliau, prisiminti ir tas, mūsų pačių, mūsų senelių ar tėvų svajonių ir džiaugsmų akimirkas, praleistas kino teatrų salių prietemoje – toks būsimos knygos „Klaipėdos karšto kinas. Faktai. Vardai. Kontekstai“ tikslas.

Lapkričio 23 d. 17.30 val. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A, Palanga)

įvyks renginys „Klaipėdos krašto tarpukario kinas“, kuriame kultūrologas, žurnalistas, kino prodiuseris Kęstutis Meškys pristatys Klaipėdos krašto tarpukario kino istorijos fragmentus, papasakos apie to meto kino kultūrą, ypatingas iš Klaipėdos krašto kilusių žmonių kūrybines paieškas Lietuvoje ir net Holivude. Renginio metu bus pristatyta Kęstučio rengiama knyga „Klaipėdos karšto kinas. Faktai. Vardai. Kontekstai“. Vakaro metu išgirsime būsimos knygos ištraukas, garsius Vakarų Lietuvos krašto – kino žvaigždžių vardus, žiūrėsime filmų fragmentus, fotografijas.

Kviečiame apsilankyti Palangos Burmistro Jono Šliūpo muziejuje atidarytos parodos „Tapatybė ir forma: Kazio Varnelio kūryba“ lydimuosiuose renginiuose, kuriuose unikalių dailininko Kazio Varnelio opartinių kūrinių ir etnografinės tekstilės ekspozicijų aplinkoje kalbėsime apie istorijos ir gyvenimo kryžkelėse atsidūrusių Lietuvos žmonių tapatumo paieškas kūryboje ir kasdienybėje, dalinsimės istorijomis, muzika, eilėmis ir šiluma.

Renginys nemokamas

Registracija į renginį: https://byt.lt/bP3DO

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus renginys „Klaipėdos krašto tarpukario kinas“ kultūrologas žurnalistas kino prodiuseris Kęstutis Meškys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933