Palangos miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą „Naglio" kino teatro rekonstrukcijai

Palangos miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą „Naglio" kino teatro rekonstrukcijai

Į Palangą sugrįžta kinas – Palangos savivaldybės administracija išdavė leidimą kino teatro „Naglis“ rekonstrukcijos darbams.

Įvykdžius rekonstrukciją Palangoje atsiras dar viena šiuolaikiška kultūros erdvė, kuri taps dar vienu dideliu ištisus metus veikiančiu traukos centru  kurorte. Darbus tikimasi pradėti jau ateinančiais metais.

Daugiau nei prieš 60 metų statytas kino teatras „Naglis“, jį rekonstravus, taps regionine filmoteka – Vakarų Lietuvos regiono kino ir medijų traukos, sklaidos ir edukacijos centru. Rekonstruotoje fillmotekoje atsiras dvi profesionalų kiną rodančios salės, lauko kinas, audiovizualinių menų kultūros centras su skaitykla ir mediateka, ekspozicijų erdvės, audiovizualinio darbo ir rezidencijų studijos. Čia vyks kino kultūros sklaidos ir edukacijos veiklos, kino menininkų rezidencijos, bus bendradarbiaujama su vietos kultūros žmonėmis ir kūrybininkais.

Kino teatro „Naglis“ pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms architektūrinio projekto konkursą laimėjo projektas „Atgal į ateitį“ , kurį parengė MB „Altitudės“ kartu su MB „Urbanistinė architektūra“ ir UAB „Inžinerinė mintis“.

Naujasis filmotekos centras iš viso užims apie 1400 kvadratinių metrų. Rekonstrukcijos projekto autoriai pastatą suprojektavo suskirstydami jį į pagrindines funkcines grupes: kino teatrą, edukacines ir ekspozicijų erdves, administraciją ir rezidentūras. Kiekviena pagrindinė funkcija turės autonomišką patekimą ir galės funkcionuoti nepriklausomai nuo likusio pastato. Esama kino salė bus apsukta 180 laipsnių kampu. Tai leis po salės tūriu sukurti kokybišką, šviesią visuomeninę erdvę ir ją atverti į gamtą – į Rąžės upės vingį ir prie jo augančius medžius. Mažoji salė ir rezidencijos suprojektuotos buvusios katilinės vietoje.

Pirmajame pastato aukšte numatomas vestibiulis, edukacijų ir ekspozicijų erdvė, didžioji ir mažoji kino salės, kavinė. Antrajame – audiovizualinių menų kultūros centras, administracinės patalpos, rezidencijų korpusas, galerija ir didžiosios salės projektorinė. Sanitarinių mazgų blokas bei patalpos, skirtos pastatui aptarnauti ir rekvizitui sandėliuoti, atsiras požeminiame aukšte. Numatoma kūrybiškai pritaikyti ir rekonstruojamo pastato prieigas. Rytinėje kino teatro pastato dalyje numatoma sukurti lauko terasą su kino ekranu – kino kiemelį, vizualiai ir funkciškai apjungtą su naujai įrengiama kino teatro vestibiulio erdve.

Kino kiemelis peraugs į kiemo erdvę – aikštelę, kurioje bus automobilių stovėjimo vietos bei galimybė atviroje erdvėje rengti vasaros kino festivalius pastatant laikiną ekraną.

Regioninės filmotekos, į kurią transformuojamas kino teatras „Naglis“ Palangoje, infrastruktūros sukūrimo veiksmus inicijavo LR Kultūros ministerija , kartu su „Lietuvos kino centru“ ir UAB „Lietuvos Kinas“.

Palangos miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą „Naglio" kino teatro rekonstrukcijai, nuotrauka-1 Palangos miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą „Naglio" kino teatro rekonstrukcijai, nuotrauka-2 Palangos miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą „Naglio" kino teatro rekonstrukcijai, nuotrauka-3
Palanga kinas kino teatro „Naglis“ leidimas rekonstrukcijos darbai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933