Seifai lietuvių namuose – įprastas daiktas. Pasakoja ekspertas

Seifai lietuvių namuose – įprastas daiktas. Pasakoja ekspertas

Saugus gyvenimas daugeliui žmonių yra prioritetas. Tai – visiškai normalu. Džiugu, kad yra labai daug priemonių bei metodų, kurie gali padėti mūsų kasdienybę padaryti kur kas saugesne. Nuo vaizdo stebėjimo kamerų iki seifų, galiausiai, signalizacijų bei inovatyvių užraktų, kurie leis jaustis ramiai tiek esant namuose, tiek išvykus.

Paskutiniu metu itin daug dėmesio sulaukia seifai. Apie tai – kokie jie gali būti ir tuo pačiu kokius dažniausiai renkasi lietuviai, pasakoja seifais prekiaujantis Paulius.

Renkasi inovatyvią užraktų sistemą

Šiuo metu seifų rinkoje pasiūla yra gana plati. Nuo tradicinių, kurie rakinami mechaniniu būdu, galima rasti net ir rakinamų raktu, iki labai inovatyvių, kurie atrakinami tik su piršto antspaudo pagalba arba nuskenavę akies rageną.

„Lietuviai vis daugiau dėmesio skiria inovatyvumui. Pirmiausia – tai ne tik yra didesnis saugumas, tačiau ir patogumas“,- atvirauja Paulius. „Gana dažnai tenka girdėti mitą, kad inovatyvi užrakto sistema yra labai brangi, tad itin išaugina ir paties seifo kainą. Tai nėra tiesa. Kadangi poreikis auga – didėja ir pasiūla, o dėl to galiausiai laimi klientas, kuris moka mažiau. Ypač, kai yra sekamos akcijos, kadangi jų metu seifai gali kainuoti dar pigiau“,- priduria.

Taip pat gana dažnai girdimas mitas, kad inovatyvios sistemos yra labai jautrios, tai yra, didesnė tikimybė, kad jos suges. Taip nenutiks įsigijus seifus iš patikimų prekybos vietų, kurios teikia ne tik prekės garantiją, tačiau ir dažnai tvarko atsiradusius gedimus.

Atsakingas pasirinkimas

Žinoma, kad užraktas yra viena svarbiausių vertinimo gairių, tačiau yra ir daugiau aspektų, kuriems reikia skirti dėmesį renkantis seifus. Tai yra dydis, kurių pasiūla irgi labai plati. „Mes savo prekybos vietoje siūlome labai skirtingų dydžių seifus. Labai dažnai dydis lemia žmogaus poreikį laikyti vienus arba kitus daiktus. Kai kuriems tikrai užtenka mažų matmenų seifo ir paprasčiausiai neverta investuoti į didelį, kai tuo tarpu kiti planuoja laikyti labai daug daiktų, tad iškart siūlome rinktis ir didesnių matmenų. Geriausias pasirinkimas yra tokie seifai, kurie yra su daug stalčiukų bei lentynų, nes patogiau suklasifikuoti daiktus“,- patarimais dalijasi Paulius.

Jeigu domina seifai, kuriuose galima laikyti šaunamuosius ginklus – tokiu atveju apie tai geriausia informuoti vadybininkus, pardavėjus, kadangi tai yra atskiria seifų kategoriją.

Žinoma, dar vienas vertinimo aspektas yra seifo laikymo vieta. Galimi pastatomi arba įmontuojami. Visada pirmiausia reikia nuspręsti dėl seifo laikymo vietos, o tik paskui ieškoti konkrečios „dėžės“.

Seifai nėra brangūs

Vilniuje seifai labai ilgai buvo laikomi prabangos preke. Manoma, kad jie patys kainuoja labai brangiai ir juos apskritai verta įsigyti tik tokiu atveju, jeigu namuose laikote itin brangius papuošalus ar panašiai. Šis požiūris pakito ir vis daugiau lietuvių seifus renkasi ne tik kaip apsaugą nuo vagių, tačiau taip pat ir nuo gaisro.

„Daugelis, praktiškai visi seifai yra atsparūs ugniai. Taigi, juose labai apsimoka laikyti ir įvairius dokumentus, kad ir savo asmens tapatybės kortelę. Po gaisro žmogus dažniausiai netenka visko, tad vien dokumentų išsaugojimas yra labai svarbus“,- priduria vadybininkas.

Seifai turi ne vieną paskirtį, tad belieka detaliau domėtis konkrečia preke, kuri geriausiai atitinka Jūsų poreikius. Galima sutaupyti sekant akcijas, kurios internete pateiktos viešai ir aiškiai. Tai leis paprasčiau įvertinti galimybes bei nuspręsti – koks seifas labiausiai tinka Jūsų atveju.

Seifai UAB “Vairema”
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933