Ambicijas rodantis „Olimpas“ smogė iki šiol Citadele KMT nepralaimėjusiems „Šiauliams“

„Betsafe-LKL“ nuotr.
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Palangos „Olimpo“ (3-3) komanda sužaidė paskutines pirmojo Citadele KMT etapo rungtynes, kuriose parodė savo ambicijas.

Sandžio Buškevico auklėtiniai B grupės susitikime svečiuose 90:82 (27:22, 22:19, 18:16, 23:25) nugalėjo iki tol neklupusius „Šiaulius“ (4-1).

Šiauliečiai jau buvo užsitikrinę pirmąją poziciją grupėje ir vietą ketvirtfinalyje. Tuo tarpu „Olimpas“ dar gali likti antras ir tęsti kovą dėl kito etapo. Ten pateks viena iš dviejų geriausių antras vietas užėmusių ekipų.

Palangos ekipa neturi tarpusavio persvaros prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (2-3), kuris dar žais rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (1-3). Pastarosioms liko akistatos su kėdainiečiais ir šiauliečiais. Prieš pasvaliečius „Olimpas“ pranašumą turi, tad jiems reikės, kad kėdainiečiai pralaimėtų pasvaliečiams.

Palangos komanda nuo rungtynių pradžios atrodė geriau (27:20), nors Tomašas Pavelka tirpdė „Šiaulių“ atsilikimą iki minimalaus – 26:27. Pauliaus Danisevičiaus ir Juliaus Kazakausko metimai stabilizavo svečių padėtį, o Marius Runkauskas pirmąsyk suteikė „Olimpui“ dviženklį pranašumą – 42:30.

Iki antrojo kėlinio pabaigos skirtumas kiek aptirpo (41:49), bet pavarą „Olimpas“ perjungė į aukštesnę ir vėl po truputį tolo – 67:53. Prieš akis buvo dar daugiau nei kėlinys, bet „Šiaulių“ šansai tirpo, o Robertas Subotkevičius tritaškiu vėl smogė varžovams – 74:60.

Leonardas Thorpe‘as bandė įžiebti viltį šeimininkams (69:76), bet dvi atakos iš eilės „Olimpui“ vėl suteikė ramybės. Šansus išsigelbėti šiauliečiai dar turėjo, pataikė E.Stankevičius (75:81), tačiau sunkų metimą pataikė ir Š.Valunta. Stebuklo „Šiauliai“ nebesukūrė, nors E.Stankevičius dar bandė jį inicijuoti, likus 26 sek. 

„Šiauliai“: Paulius Danusevičius 18, Leonardas Thorpe‘as (5 rez. perd., 5 kld.) ir Eimantas Stankevičius – po 15, Tomašas Pavelka 14 (6 atk. kam.).

„Olimpas“: Karolis Guščikas (7 atk. kam.), Robertas Subotkevičius (7 atk. kam.) ir Marius Runkauskas – po 16, Šarūnas Valunta 15, Julius Kazakauskas 14 (9 rez. perd.), Paulius Danisevičius 11.

Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis Citadele KMT
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933