Maestro Stasio Povilaičio galia: kviečia vienytis ir kurti unikalią parodą

Maestro Stasio Povilaičio galia: kviečia vienytis ir kurti unikalią parodą

Ateinančių metų pradžia paženklinta simboline sukaktimi: sausio 15 dieną Lietuvos estrados grandui Stasiui Povilaičiui būtų sukakę 77-eri. Šiai progai paminėti skirtas ne tik Palangos koncertų salėje vyksiantis renginys, bet ir prasminga iniciatyva. 

Nebūtų per skambiai pasakyta, jog būtent Palanga tapo S. Povilaičio gyvenimo miestu, kurį maestro labai mylėjo ir apdainavo: čia būsimasis šlagerių karalius lankė mokyklą, žengė pirmuosius karjeros žingsnius, nuolat sugrįždavo į savo namus Maironio gatvėje, galiausiai – pasitiko paskutiniuosius gyvenimo metus bei atgulė kurorto kapinėse. 

Ir turbūt niekas taip gerai neįprasmina legendinio dainininko sąsajų su Palanga bei jo atminimo, kaip Palangos koncertų salė, kurios fasadą puošia rekordinis – didžiausiu šalyje pripažintas S. Povilaičio autografas. 2015-aisiais, maestro mirties metais, atidaryta moderni renginių erdvė iškilo senosios Vasaros estrados vietoje, kur pačiam atlikėjui teko koncertuoti gausybę kartų. 

Simboliška, jog pasitinkant S. Povilaičio gimtadienį, gimė ir graži idėja – maestro garbei Palangos koncertų salėje įrengti parodą. Prie jos kūrimo kviečiami prisidėti visi, kurie galėtų pasidalyti legendinį dainininką primenančiomis relikvijomis.

„Tai gali būti kad ir bilietas į koncertą ar afiša, plokštelė, kasetė, straipsnis, nuotrauka, autografas – bet koks daiktas, kuris vienaip ar kitaip sietųsi su maestro. O padovanojusiesiems vertingiausius eksponatus atsidėkosime kvietimais į Palangos koncertų salės renginius“, – sumanymu dalijosi įstaigos vadovė Aida Aleksandrovienė. 

Ši unikali ekspozicija, planuojama, bus nuolatinė, tad visi Palangos koncertų salės renginių lankytojai galės ja džiaugtis bei šiltai prisiminti maestro. 

Parodą planuojama atidaryti ateinančių metų sausio 26-ąją. Būtent tą dieną Palangos koncertų salėje nuskambės ir 77-osioms atlikėjo gimimo metinėms skirtas renginys – S. Povilaičio dainų reviu „Švieski man vėl“.

Koncerte kartu su Inga Valinskiene, Jurga Šeduikyte, Vladu Kovaliovu, Simonu Donskovu, Liudu Mikalausku, Egidijumi Bavikinu, Česlovu Gabaliu, Migle Pivoriūnaite, Povilu Maškėla, Egidijumi Sipavičiumi bei Kauno bigbendu prisiminsime ir dainuosime nemarias mūsų estrados grando dainas. 

Dėl eksponatų parodai rengėjai kviečia susisiekti el. paštu [email protected], tel. +370 640 23 858 arba per socialinius tinklus.

Maestro Stasys Povilaitis Palangos koncertų salė iniciatyva paroda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933