„Olimpo“ tinklalaidėje – NKL legendos, ginčas dėl LKL, lietuvių Eurolygoje stygius ir drąsus J.Vainausko pažadas

„Olimpo“ tinklalaidėje – NKL legendos, ginčas dėl LKL, lietuvių Eurolygoje stygius ir drąsus J.Vainausko pažadas

Palangos „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas davė pažadą: jei „Olimpas“ šį sezoną laimės Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) pirmenybes – pasiryš nubėgti maratono distanciją. Išsakyti tokį pažadą klubo vadovą pastūmėjo įžaidėjas Šarūnas Valunta, kuris kreipėsi į Palangos krepšinio sirgalius ir pažadėjo nubėgti pusmaratonį, jei artimiausiose „Olimpo“ namų rungtynėse susirinks 500 žiūrovų.

J.Vainauskas, Š.Valunta ir komandos vidurio puolėjas Karolis Guščikas antrajame tinklalaidės epizode daugiausia kalbėjo NKL ir LKL temomis. Šios tinklalaidės konceptas – kiek neįprastas. Dalyviai patys formuoja pokalbio eigą, kaskart traukdami klausimus iš skirtingų temų indų. 

Ištraukus klausimą, ar įdomumo prasme Lietuvos krepšinio lyga (LKL) išgyvena aukso amžių, komandos vadovo ir žaidėjų nuomonės išsiskyrė.

„LKL įdomumo prasme, aš manau, išgyvena savo nuopolį, nes daugiau nei dešimtmetį dėl titulo žaidžia viena komanda. „Rytas“, šaunuoliai, išlaukė savo šanso, bet tai vienos komandos čempionatas. Kai kitų komandų tikslas yra užimti antrą vietą, septintą vietą ar neiškristi... Lyga negali būti pilnavertė, kai nėra dviejų superklubų.

Man lyga nėra įdomi, kai stipriausia komanda keliais lygiais stipresnė už persekiotojus. Tai nereiškia, kad ji visada laimės, bet nėra lygiaverčio varžovo. Taip, yra kova dėl antros vietos, bet aš nesuprantu, kaip gali būti kam nors įdomus čempionatas, kur vyksta kova dėl antros, o ne dėl pirmos vietos. Manau, LKL aukso amžius buvo 2000-2011 metai, po to prasidėjo nuopolis“, – sakė J.Vainauskas

Š.Valunta ir K.Guščikos paprieštaravo komandos vadovui. Pasak Š.Valuntos, naujų komandų, pavyzdžiui, Jonavos „Cbet“ ir Vilniaus „Wolves“, atėjimas į lygą LKL čempionatą padarė išties įdomesnį.

„Manau, didžiausias nuopolis buvo per Š.Jasikevičiaus erą, nes būtent tuomet nebuvo jokios konkurencijos ir buvo viskas aišku. O pastaraisiais metais atėjusios naujos komandos pridėjo intrigos. Sutinku, kad „Žalgiris“yra ryškus favoritas, bet „Rytas“ ir „Wolves“ dabar kovoja, kas yra tikrasis vilkas Vilniuje, ir tai priduoda savo prieskonį“, – kalbėjo Š.Valunta.

K.Guščikas antrino Š.Valuntai ir teigė manąs, kad per artimiausius metus „Wolves“ mes „Žalgiriui“ iššūkį kovoje dėl titulo. 

Perskaitęs klausimą, ar ne per mažai lietuvių žaidėjų, neskaitant žalgiriečių, šiuo metu rungtyniauja Eurolygoje, J.Vainauskas bedė pirštu į Lietuvos krepšinio piramidę.

„Turime tiek žaidėjų Eurolygoje todėl, kad mūsų krepšinio piramidė neveikia taip, kaip turėtų veikti. Vyksta per maža žaidėjų rotacija iš RKL į NKL ir iš NKL į LKL, dėl to jauni žaidėjai negauna šanso, neturi platformos atsiskleisti, dėl to nėra migracijos į aukštesnį lygį. Labai mažai komandų Lietuvoje duoda šansą. Norėtųsi, kad būtų kitaip. Ir tada mes Eurolygos žaidėjų turėtume arba daugiau, arba kokybiškesnių. Nuo to būtų stipresnė ir mūsų rinktinė, ir jaunimo rinktinės“, – sakė J.Vainauskas.

Tinklalaidėje „Olimpo“ atstovai taip pat kalbėjo apie mėgstamiausias sporto šakas, krepšinio komentatorius, LKL žaidėjus, kuriuos įdomiausia stebėti, Vilkaviškio fenomeną bei svarstė, kokia pavardė šauna į galvą, išgirdus žodžius „NKL legenda“.

Palangos „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas 7bet-NKL
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933