Ketvirtosios savaitės MVP Guščikas: „Didžiausias planas – laimėti lygą“

Ketvirtosios savaitės MVP Guščikas: „Didžiausias planas – laimėti lygą“

Paskutinės spalio mėnesio savaitės Nacionalinės krepšinio lygos „7bet-NKL“ geriausiu žaidėju išrinktas Palangos „Olimpo“ vidurio puolėjas Karolis Guščikas.

Palangiškius į dvi pergales atvedęs 205 cm ūgio krepšininkas šiose akistatose per 24,5 minutės vidutiniškai rinko po 19 taškų (79 proc. dvit.), 8 atkovotus kamuolius, 1 rezultatyvų perdavimą, 2 blokuotus metimus ir 28,5 naudingumo balo.

„Sąlygos Palangoje yra sukurtos labai geros, atmosfera komandos viduje taip pat puiki, mus supa geri žmonės – kalbėjo „Olimpo“ krepšininkas. – Vasarą daug dirbome, sunkiai ruošėmės sezonui, todėl manau tokį rezultatą ir turime. Aišku, dar viskas priešaky, sezonas ilgas, tad mūsų žaidimas dar tikrai gerės.“

Įspūdingą dvigubą dublį prieš „Šilutę“ užfiksavęs 31-erių puolėjas per 35 minutes pelnė 30 taškų (11/15 dvit., 8/12 baud.), sugriebė 13 kamuolių, įsirašė 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 42 efektyvumo balus (antras geriausias pasirodymas šiame sezone). 

Akistatoje prieš Vilniaus „Steką“ Guščiko skaičiai buvo kuklesni. Vidurio puolėjas per 14 minučių pelnė 8 taškus (4/5 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus ir įsirašė 15 naudingumo balų.

Galingai sezoną pradėjęs „Olimpas“ šiuo metu turi 7 pergales ir 1 nesėkmę bei rikiuojasi antroje turnyrinės lentelės vietoje. Anot vidurio puolėjo, pagrindinis komandos tikslas yra „7bet-NKL“ čempionų titulas.

„Dabar konkrečių asmeninių planų kol kas nėra, tačiau didžiausias planas – laimėti lygą, ką pačiam beveik pavyko padaryti ir pernai, tad tikiuosi, kad šį sezoną mums tai tikrai pavyks“, – tikino Guščikas.  

Šio sezono palangiškių tvarkaraštis intensyvesnis yra dėl to, kadangi be „7bet-NKL“ kovų  palangiškiai varžosi ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyre, ir B grupėje turi 1 pergalę bei 3 pralaimėjimus. 

„Tvarkaraštis gana įtemptas, kadangi dar žaidžiame ir Karaliaus Mindaugo taurėje, – atviravo Guščikas. – Turime daugiau rungtynių ir mažiau treniruočių, kurių galbūt dar kažkiek trūksta norint daugiau padirbėti ties konkrečiais aspektais, bet užtenka ir tiek, kiek spėjome pasiruošti. Žinoma, „7bet-NKL“ čempionate su antros turnyrinės lentelės pusės komandomis žaisti yra kažkiek lengviau.“

Vidutiniškai po 74,1 taško praleidžiantis „Olimpas“ pagal šį rodiklį yra antra geriausiai besiginanti lygos ekipa po Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“. O ne tik puolime žibantis vidurio puolėjas taip pat yra daugiausiai blokų šiame sezone varžovams išrašantis krepšininkas (1,6 bloko per rungtynes). 

„Treneris (Sandis Buškevics – aut. past.) sako, jog viskas prasideda nuo gynybos – kaip apsiginsi, taip ir pulsi, nes perėmus kamuolį automatiškai iškart atsiranda ir šansas greitoje atakoje, – pabrėžė žaidėjas. – Labai akcentuojame gerą gynybą ir kol kas komandai tai visai neblogai sekasi. O asmeniškai kartais kaip pavyksta, taip ir apsiginu. Sezono pradžioje galbūt kažkiek strigdavau, prisirinkdavau pražangų, tačiau dabar situacija gerėja, todėl tikrai esu tuo patenkintas.“ 

Be vyresnių krepšininkų palangiškių gretose yra ir nemažai jaunimo – Tautvydas Baltrušaitis, Mantas Litvinas, Justas Vieversys, Paulius Kazlauskas, Robertas Syčius, Tadas Budrys ir Robertas Subotkevičius, kuriems patarimų negaili ir pats Guščikas. 

„Būdami vyresniais žaidėjais jaunimui visada duodame patarimų, aišku labiausiai dėl to, kad jie nedarytų tų pačių klaidų, – dėstė vidurio puolėjas. – Suprantame, jog jiems reikia laiko, sezonas dar tik prasidėjo, tad po truputį jaunimas eis į priekį ir tikrai padės veteranams laukiančiose rungtynėse. Iš jų labiausiai reikia energijos aikštelėje ir tada visiems mums bus lengviau.“

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis MVP Karolis Guščikas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933