Kretingos knygų mugė‘23

Kretingos knygų mugė‘23

Lapkričio 10 d. nuo 9.00 iki 19.00 val. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje šurmuliuos penktoji KRETINGOS KNYGŲ MUGĖ’23, kurioje dalyvaus ir savo leidinius skaitytojams pristatys leidyklos „Andrena“, „Eglė“, „Homo liber“, „Charibdė“, „Terra Publica“, Klaipėdos universiteto leidykla, „Žara“, Prancūziškas knygynas, „Slinktys“, „Lieparas“ ir rašytoja ANDŽELIKA BUBELYTĖ.

Jei norite ne tik įsigyti knygų ar kitos leidyklų produkcijos, bet ir pasisemti gerų emocijų, dovanojame renginių, skirtų ir patiems mažiausiesiems, ir jaunimui, ir suaugusiesiems!

Mugės programa: 

11.00 – ankstyvojo skaitymo užsiėmimas 1–2 metų vaikams „Pupų sodas“ Vaikų edukacijos erdvėje (būtina registracija el. p. [email protected] arba tel. (+370 445 78 985).

Bibliotekoje slypi mažytė paslaptis – „Pupų sode“ slepiasi žirafa! Kaip jai tokiai didelei sekasi slėptis? Kviečiami 1–2 metų vaikai ir jų tėveliai atrasti pasislėpusius gyvūnus per pojūčius: pamatyti, išgirsti, pajausti ir suradus juos – pamėgdžioti. Kartu patirsite smagių nuotykių ir sukursite labai didelę žirafą.

12.00 – jaunosios kūrėjos iš Klaipėdos Viltės Černeckytės poezijos knygos „Viltis pralieja tylą“ pristatymas Konferencijų salėje.

Viltė Černeckytė – literatūros ir meno asmenybė. Pasak Viltės, rašymas yra savotiška dovana ir ta dovana greičiausiai ateina iš vidinių sukrėtimų. Didžiausias kūrybos proveržis įvyko susidūrus su vienatve, baime ir tikėjimu. Nors Viltė dar gimnazistė, jos rankose – poezijos knyga „Tyla pralieja viltis“. Tai tik kelio pradžia, nes jos meilė nėra tokia kaip visų kitų… Jos meilė – jos žodžiai…, kuriais pasidalins ir Kretingos knygų mugėje.

14.00 – „Taško“ teatro teatralizuota pamoka apie Motiejų ValančiųKonferencijų salėje.

Išskirtinė galimybė išvysti modernią Klaipėdos jaunimo aktorių „Taško teatras“ kompoziciją tiems, kurie dar nematė pasirodymo, apjungiančio judesio, garso ir žodžio interpretaciją, padedančią atskleisti esminius Motiejaus Valančiaus kūrybos ir veiklos aspektus, idėjas, tikslus šiuolaikiškai.

17.00 – poeto Jono Liniausko knygos „Vėjo akys“ pristatymas Konferencijų salėje.

Aštuntosios kraštiečio poeto Jono Liniausko knygos „Vėjo akys“ pristatymas. Naujosios knygos leitmotyvas – laikas. Esamas, būsimas, buvęs; laikas, kuriame įstringama, ir laikas, kuris prateka pro šalį. Jei kalbėtume paties poeto žodžiais, būtų galima sakyti: eilėraščiai prasimuša lyg paukščiai iš kevalų, žodžiai skrieja lyg kurtai. O vis dėlto esama čia ir tylios rimties, įsižiūrėjimo, įsiklausymo, ilgesio, pranašiškų nuojautų.

Dalyvauja knygos autorius Jonas Liniauskas, knygos leidėjas Juozas Žitkauskas.

Kviečiame kretingiškius ir miesto svečius užsukti susipažinti su leidyklų naujienomis, knygų autoriais bei pasižvalgyti naujų knygų sau, savo artimiesiems bei draugams, dalyvauti renginiuose bei gerai praleisti laiką!

Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse ir kt.

Kretingos knygų mugė‘23, nuotrauka-1
Kretingos knygų mugė‘23 Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka Kretinga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933