Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai"

Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai"

Globos centrai visos Respublikos mastu vykdo vaikų globos viešinimą per veiklas, renginius, kurie skirti didinti vaikų globos temos ir globos centrų žinomumą bendruomenėse, keisti neigiamas visuomenės nuostatas apie globą, kad kuo daugiau rastųsi asmenų galinčių vaikams, netekusiems tėvų globos, padėti užaugti savo šeimose. Palangos miesto socialinių paslaugų centras (globos centras), vadovaujamas direktorės Daivos Dekontaitės, kasmet organizuoja globos viešinimo savaitę (vyksta paskutinę birželio savaitę), pavienius globos viešinimo renginius Palangos bendruomenei. Pastarasis globos viešinimo renginys - 5 km. žygis „Vaikai yra vaikai“ vyko gūsingą spalio savaitgalį, subūręs daugiau kaip 50 asmenų ne tik iš Palangos. Žygyje dalyvavo šeimos iš Klaipėdos, Kretingos rajono, viena dalyvė su dukrele atvyko net iš Neringos. Mažiausiam žygeiviui buvo vos ketveri, o žygeivių būrį papildė ne vienas keturkojis. 

Į organizuojamą žygį aktyviai įsitraukė mūsų įstaigos partneriai - Palangos LIONS moterų klubo prezidentė Raimonda Mitkuvienė bei Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovė Milda Gedvilienė. 

Žygis prasidėjo Palangos sporto centro lengvosios atletikos trenerio Arno vedama apšilimo mankšta. Pajudėję ir apšilę žygeiviai patraukė S. Dariaus ir S. Girėno gatve link dviračio tako palei pajūrį. Laikas neprailgo, o žygio finišas buvo pasiektas kiek daugiau nei per valandą. Žygio finišą pasiekusieji buvo vaišinami Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Palangos pasienio užkardos pasieniečių čia pat lauko virtuvėje išvirta kareiviška koše, arbata. Mažieji žygeiviai atviravo, kad pirmą kartą teko valgyti kareivišką košę, o įveikti žygį nebuvo sunku. Žygyje taip pat dalyvavo ir jo dalyvius sveikatinimo dovanėlėmis apdalijo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyrius, kuris jau antrus metus aktyviai prisideda ne tik prie globos centro organizuojamų renginių, bet ir visos socialinių paslaugų centro veikos savo savanoryste. Saldžiųjų dovanėlių pakako visiems vaikams, o svarbiausiu žygio akcentu jiems tapo UAB "Aktyvistas" padalinio „Kurortų pramogos“ smagusis Palangos traukinukas, kuriuo visi norintys po žygio buvo pavėžėti į miesto centrą. 

Pasibaigus žygiui atsitiktiniu būdu buvo išrinkti 5 asmenys ar jų šeimos, žygio metu įkėlusios savo asmenukę į socialinius tinklus su globos centro vėliavėle „Vaikai yra vaikai. Palanga“, kurios laimėjo Palangos Rimos knygyno dovanotas knygas ir kitus globos centro suvenyrus.

Nė vienas nepasigailėjo atvykęs į žygį „Vaikai yra vaikai“ ir ankstyvą šeštadienio rytą paskyręs prasmingam ir aktyviam laikui su šeima. 

Nuoširdžiai dėkojame visiems žygio „Vaikai yra vaikai“ partneriams/rėmėjams.

Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-1 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-2 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-3 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-4 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-5 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-6 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-7 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-8 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-9 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-10 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-11 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-12 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-13 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-14 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-15 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-16 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-17 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-18 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-19 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-20 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-21 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-22 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-23 Palangoje įvyko žygis "Vaikai yra vaikai", nuotrauka-24

Palangos miesto socialinių paslaugų centro

Globos centro veiklos koordinatorė

Vitalija Senkienė

Palanga žygis "Vaikai yra vaikai" Palangos miesto socialinių paslaugų centras vaikų globa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933