Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždžės“ tik paskutinę minutę palaužė „Olimpą“

Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždžės“ tik paskutinę minutę palaužė „Olimpą“

Pirmąją pergalę Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (1-1), kurios B grupės mače namie 86:78 (16:11, 21:25, 21:16, 26:26) įveikė Palangos „Olimpą (0-2).

Pasvalio komandai tai apskritai pirmoji šio sezono pergalė, įskaitant ir Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“).

Kitas Citadele KMT susitikimas palangiškių lauks spalio 24 dieną prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o pasvaliečiai spalio 26 dieną keliaus į Šiaulius.

Rungtynių pradžia buvo gana nerezultatyvi ir „Pieno žvaigždės“ įgijo trapų pranašumą – 16:11. Lukas Valantinas bei Jordanas Watsonas skirtumą didino (20:11), o pirmuosius savo antrojo kėlinio taškus „Olimpas“ pelnė prabėgus 3 minutėms. Tai padarė Julius Kazakauskas – 14:20. Galiausiai būtent jis tęsė spurtą bei lygino rezultatą (20:20), bet iniciatyvos palangiškiai neperėmė. Pasibaigus pusei susitikimo Pasvalio komanda pirmavo minimaliai – 37:36.

Trečią ketvirtį „Pieno žvaigždės“ pradėjo atkarpa 11:0 ir įgijo dviženklę persvarą – 48:36. „Olimpo“ puolimas strigo, tikslo nesiekė ir kai kurios baudos, tiesa, ketvirčio pabaigoje pavyko priartėti labiau – 50:56.  

Atrodė, kad ketvirtą kėlinį kontroliuos Aurimo Jasilionio auklėtiniai (70:58), susikrovę užtikrintą pranašumą, bet klaidos ir nepataikyti metimai grąžino intrigą.

Palangos komanda pelnė net 11 taškų be atsako (74:78), bet Kadeemas Jackas ėmė gelbėti savo ekipą. Svarbiais taškais atsakė K.Guščikas (76:80), nors Jordanas Watsonas realizavo baudas, o Paulius Danisevičius gavo bloką. „Olimpui“ laiko išsigelbėti nebepakako.

„Dar nesuprantu. Turėjome solidžiau sužaisti. Niekada netikėjau žodžiais „psichologiškai palūžę žaidėjai“. Galvoju, kad džiunglėse išlieka tik stipriausi. Kiekvienas žaidėjas turi pažiūrėti į save, atsikelti ir nuo rytojaus ateiti su kita emocija ir galva“, – kalbėjo Aurimas Jasilionis.

„Mums reikia tobulėti visiems kaip komandai. Esame nauja komanda, turime daug jaunų žaidėjų, kurie nėra žaidę „Betsafe-LKL“. Žaidimo laiką reikėjo pritaikyti, nes vėliau žaisime ketvirtadienį bei šeštadienį. Kol kas tobulėjimas eina sunkiai, bet kantriai lauksime ir augsime“, – kalbėjo Sandis Buškevicas.

„Pieno žvaigždės“: Jordanas Watsonas 23 (3/4 trit., 8 rez. perd., 6 kld.), Martynas Arlauskas 15, Artisas Ate‘as 12, Simas Jarumbauskas (7 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Kadeemas Jackas (7 atk. kam.) – po 11.

„Olimpas“: Marius Runkauskas 17, Karolis Guščikas ir Julius Kazakauskas – po 13, Šarūnas Valunta ir Justas Vieversys – po 9.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurė Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933