Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe

Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe

Prieš trejus metus startavusi sveikos gyvensenos iniciatyva Palangoje, įgavo pagreitį, ji tampa kasmetiniu iššūkiu mokytojams, policijos pareigūnams ir vaikams. Treniruotes su sporto trenere Danute Jurgeliene jau pamėgo gausus lankytojų ratas, apie galimybę prisijungti teiraujasi ir nauji. 

Nemokamų treniruočių ciklas bendruomenei

Projektą kasmet finansuoja Palangos miesto savivaldybė, jo metu miesto bendruomenė kviečiama į nemokamų treniruočių ciklą. Šiemet vyksta mokymai apie sveiką mitybą, maisto papildus, orientuojamasi į personalo – policininkų ir mokytojų sveikatą. Bendradarbiaujant su Palangos visuomenės sveikatos biuru, visiems nusiteikusiems sportuoti daroma kūno analizė. Vyksta tikslingos fizinio aktyvumo treniruotės, sveikos gyvensenos mokymai, kartu ir linksmi, nuotaikingi užsiėmimai. Sportuojančius konsultuoja „Maistas sportui “ atstovas Audrius Šopis.

Suteikia daugiau energijos

Prasminga projektinė veikla traukia, vienija skirtingus žmonės, čia sporto suvienyti žmonės savame mieste jaučiasi gerbiami, reikalingi, o kartu ir sveikesni, energingesni, o svarbiausia, kad į šiuos tęstinius užsiėmimus visi noriai sugrįžta. Sportuojant, sveikai maitinantis, prižiūrint savo kūną, daugeliui pagerėjo sveikata. Mitybos ir kitų įpročių pakeitimas atneša naudos kiekvienam. Daugeliui pagerėja miegas, pareigūnai ir mokytojai  lengviau pakelia stresines situacijas, atsiranda daugiau energijos, sumažėja stuburo skausmai, sportuojant  stiprinama ne tik kūno ir psichikos sveikata, kūno-proto ryšys. Sveika gyvensena ir sportas pagerina mūsų pasitenkinimą gyvenimu, streso valdymo įgūdžius ir santykį su savimi, kūnu, aplinka.

Formuojasi sveikos gyvensenos įgūdžiai

Palangos mieste formuojasi nuolatinis poreikis sportui, noras būti aktyviais, judėti. Visi projekto dalyviai džiaugiasi ir puikiai vertina suteiktą galimybę nemokamai sportuoti, jie savo požiūrį ir atsiliepimus kasmet fiksuoja grįžtamojo ryšio anketose. Sveikata, gera nuotaika ir puiki fizinė būklė palaikoma nuolatos treniruojantis. Reikia judėti, lavintis, mesti iššūkius kūnui, kad jis formuotųsi sveikas.  Daugelį dalyvauti šiame projekte paskatino noras, pagerinti ištvermę ir padidinti raumenų tonusą, kaupti ir taikyti naujas sveikos gyvensenos žinias, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Matydami tėvų, mokytojų, policijos pareigūnų rodomą pavyzdį, turėdami galimybę nemokamai išbandyti daug skirtingų veiklų, palangiškiai atrado tai, kas jiems mieliausia, išmoks kokybiškiau atlikti judesius ir efektyviau kurs savo santykį su fizine veikla, lydėsiančia juos visą likusį gyvenimą. Reikia judėti, lavintis, mesti iššūkius kūnui, kad jis formuotųsi sveikas.

Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-1 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-2 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-3 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-4 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-5 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-6 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-7 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-8 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-9 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-10 Sveikas gyvenimo būdas Palangoje – jau tampa kasdienybe, nuotrauka-11
Exchange Rates
USD 0,933