Kitąmet ketinama apriboti parkavimą Palangos Vytauto gatvėje

Kitąmet ketinama apriboti parkavimą Palangos Vytauto gatvėje

Palangos savivaldybėje svarstoma idėja kitą sezoną drausti automobilių parkavimą judriausiuose Vytauto gatvės ruožuose, rašo „Palangos tiltas“.

„Linkstama prie minties kitą sezoną drausti automobilių parkavimą judriausiuose Vytauto gatvės ruožuose (...)  Pirmiausia turime pabandyti tai atskiruose jos „gabaluose“. Pavyzdžiui, nuo J. Basanavičiaus iki Dariaus ir Girėno gatvės“, – sakė vicemeras ir Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Antanas Mikalkėnas. 

Palangos policijos komisariato viršininko ir Palangos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos nario lgirdo Budgino teigimu, Vytauto gatvei reikalingi tam tikri pokyčiai dėl eismo saugumo gerinimo.

„Reikalingi techniniai sprendimai ar net kitoks eismo organizavimas, atsisakant automobilių statymo arba automobilių ar dviračių eismo minėtoje gatvės dalyje. Kitas sprendimas – „dviračių gatvės” įrengimas“, – sakė A. Budginas.

Pasak jo, nei pernai, nei šiemet Vytauto gatvėje nefiksuota greičio viršijimo atvejų.

Pernai Vytauto g. buvo užregistruota 12 eismo įvykių, šiemet, iki rugsėjo 26-osios, – 22.  Vienas žmogus žuvo, 8 – sužeisti, 10 įvykių dalyvavo dviratininkai, pėstieji ar paspirtukininkas. 

Rugpjūtį šioje gatvėje dviračiu važiavusi 73 metų moteris atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir į kairę pusę sukusį autobusą ir žuvo.

Šiemet, nuo gegužės iki rugsėjo vidurio buvo surinkta beveik 1 mln. 303 tūkst. eurų parkavimo rinkliavos.

Palanga Vytauto gatvė eismas ribojimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933