„Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją

„Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją

Praėjusį savaitgalį Palangos gatves užpildė didžiulis būrys talentingo jaunimo. Palangos koncertų salėje dvi dienas šurmuliavo tarptautinis vaikų ir jaunimo vokalinis konkursas PALANGOS TALENTŲ LYGA 2023, filmuojamas LRT TV.

Daugiau nei 200 jaunųjų atlikėjų nuo 4 iki 22 metų su savo palaikymo komandomis susirinko savaitgalį į Palangą. Jau tradicija tapo tai, jog gerai žinomas jaunųjų atlikėjų konkursas „Muzikos talentų lyga“ savo konkursų sezoną uždaro būtent Palangoje. Konkursas sutraukė jaunuosius atlikėjus ne tik iš visų Lietuvos miestų ir miestelių, bet ir užsienio šalių – dalyvavo dainininkai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Anglijos, Airijos, Belgijos, Vokietijos. 

Šventinė atmosfera jau vyravo dieną prieš festivalį, kuomet dalyvių  eisena link jūros tilto, filmuojama dronais, traukė Palangos svečių dėmesį. Palangos apžvalgos ratas suteikė konkurso dalyviams galimybę pasigrožėti besibaigiančios vasaros vaizdais iš aukštai. Mažieji konkurso dalyviai džiaugėsi, kad kai kuriems iš jų tai buvo pirmas kartas. Renginio dieną nuo pat ankstaus ryto Palangos koncertų salėje vyko jaunųjų atlikėjų konkursas, vertinamas tarptautinės vertinimo komisijos, kurios sudėtyje – pripažinti vokalo pedagogai ir muzikos ekspertai. Konkursą filmavo ir nuo lapkričio mėnesio transliuos nacionalinis radijas ir televizija. 

Projekto autorė ir prodiuserė Asta Bagdonavičienė pasakoja: „Pernai, pirmą kartą suorganizavę konkursą Palangoje, iš karto supratome, kad jis taps vienu iš mylimiausių mūsų organizuojamų konkursų. Vilniuje pavasarį visą savaitę trunkanti „Muzikos talentų lyga“ sulaukia gausaus dalyvių iš viso pasaulio susidomėjimo, vasarą, pasibaigus mokslo metams, atsipalaiduoti Viduržemio jūros bangose ir tuo pačiu pamuzikuoti kviečiame į Ispanijos kurortą Lloret de Mar, žiemą – Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimą baigiame su „Christmas Talent League“, na o štai dabar - ir rudeninė „Palangos talentų lyga“ visiškai užpildė metų festivalių ir konkursų kalendorių. Kiekvienas iš jų turi savitą veidą ir vis kitokį formatą, tačiau visiems keliame vienodus kokybės standartus – scenos įranga, garso kokybė, estetinis vaizdas, dėmesys detalėms ir kiekvienam dalyviui – visa tai vienija visus mūsų organizuojamus festivalius, skirtus jaunimui ir vaikams“ 

Palangos miesto savivaldybė ir jos meras Šarūnas Vaitkus įsteigė prizą „Už autorinę dainą“. Jis buvo įteiktas dalyvei, kuri vienintelė konkurse nepabūgo atlikti savo autorinę dainą - Ievai Andriuškevičiūtei (22 m., vad. Diana Dargienė), gyvenančiai Jungtinėje Karalystėje. 

Tarp vaikų iki 11 metų Auksinio Grand Prix Kids laimėtojais paskelbti atlikėjai  iš Vilniaus Andrius Moskevič (12 m., vad. Indrė Launikonytė) ir Gabrielė Butkaliuk (10 m., vad. Sonata Kudžmienė). Paauglių grupėjė (12-14 metų) Auksinis Grand Prix Juniors atiteko grupei „Keberiokšt Juniors“ iš Klaipėdos (14 m., vad. Regina Vindžiagalskienė). Tarp labiausiai patyrusių jaunųjų atlikėjų, kurių amžius buvo 15-22 metų, Auksinį Grand Prix Adults apdovanojimą pasidalino Mėta Visminaitė iš Palangos (15 m., vad. Diana Beržanskienė) ir grupė „Svirplys“ iš Gargždų muzikos mokyklos (16 m., vad. Nijolė Usevičienė). Na, o pagrindine viso konkurso  laimėtoja pripažinta grupė iš Venspilio (Latvija) „VIVA“ (17 m., vad. Lucija Boitmane). Šios grupės pasirodymas nepaliko abejingų nei vieno komisijos nario ir Palangos koncertų salės publikos. Grupės vadovei buvo įteikta viešbučio „Grand Baltic Dunes“ įsteigta dovana. „Esame be galo laimingi, kad mūsų pasirodymas buvo taip aukštai įvertintas. Slapta to labai tikėjomės, bet iki galo negalėjome būti tikri, nes šiame konkurse susirinkę dalyviai – itin aukšto lygio“, - džiaugsmo neslėpė grupės vadovė Lucija Boitmane.

Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos bei Palangos Senosios gimnazijos mokiniai savanoriavimu gausiai prisidėjo prie sklandžios renginio eigos. A. Bagdonavičienė džiaugėsi: „Labai smagu, kad tokių renginių svarbą įvertina ir prie jų organizavimo prisideda ne tik miesto savivaldybė, bet ir miesto bendruomenė. Savanorystė – svarbi ne tik mums kaip renginio organizatoriams, bet ir pačiam savanoriui, kuomet jaunam žmogui formuojasi jo vertybių samprata“. Jai antrino ir renginio režisierė Regina Stadalnikaitė: „Savanoriai atliko labai svarbų – ne visuomet pastebimą – darbą. Kita vertus, patiems savanoriams – tai nauji atradimai, naujos patirtys, kurios leidžia jiems patiems augti, tobulėti, formuoti bendravimo ir reagavimo į įvairias situacijas įgūdžius“.

A. Bagdonavičienė neslėpė dėkingumo projekto partneriams, prisidėjusiems savo parama prie renginio organizavimo: „Šiemet labai džiaugiamės, kad tiek daug įmonių pademonstravo savo socialinę atsakomybę ir sutiko prisidėti tiek finansiškai, tiek steigiant prizus. Komercinių partnerių ir miesto savivaldybės parama yra ypatingos svarbos, siekiant sukurti visapusišką projekto gėrį“. 

Projektą dalinai finansavo Palangos miesto savivaldybė, o taip pat prisidėjo UAB „Gulbelės“ grupė, viešbutis „Žilvinas“, restoranas „Gras“, bendrovė „Lumont“, AB „Pergalė“, UAB „Verslo linija“, Palangos apžvalgos ratas, bendrovė „Žvakių šviesoje“, Palangos jaunimo ir kultūros centras. Visą konkursą filmavo LRT televizija. 

Be šio projekto Palangoje, organizatorius VšĮ „Ars festa“ dar rengia tarptautinius vaikų ir jaunimo konkursus Vilniuje „Muzikos talentų lyga“ ir „Christmas Talent League“ bei konkursą Ispanijoje „Summer Talent League“.

Konkurso vedėjai – Ieva Cijūnėlytė ir „Muzikos talentų lygos“ Grand Prix Kids nugalėtojas Darvinas Tamulynas. 

„Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją, nuotrauka-1 „Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją, nuotrauka-2 „Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją, nuotrauka-3 „Palangos talentų lygos“ dalyviai savo profesionalumu privertė stebėtis ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją, nuotrauka-4
tarptautinis vaikų ir jaunimo vokalinis konkursas PALANGOS TALENTŲ LYGA 2023 jaunųjų atlikėjų konkursas „Muzikos talentų lyga“ prodiuserė Asta Bagdonavičienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933