Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei

Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei

Šios savaitės vidurio dvi paros – nuo antradienio iki ketvirtadienio vakaro – buvo itin audringos ir lietingos – pajūryje prasidėjo rudeninės audros. Vakar, po antros itin audringos nakties, rytą fiksuotas beveik 23 metrų per sekundę vėjo greitis, o vidurdienį ne tik itin gausiai lijo, bet ir vėjas siekė beveik 26,7 metrų per sekundę greitį.

Palangos komunalininkai informavo, jog per šias dvi itin audringas paras stiprus vėjas Palangoje didelių nuostolių nepridarė. Iš viso nuvirto aštuoni medžiai – Vytauto gatvėje, prie kapinių, Kunigiškiuose, keliuose privačiuose sklypuose.

Komunalininkai vakar visą dieną darbavosi pirmiausia rinkdami mieste itin gausiai ant žemės sukritusias medžių šakas ir lapų sankaupas – reikėjo kuo greičiau atlaisvinti bepradedančius užsikišti lietaus vandens surinkimo trapus, kad gatvės nepatvintų. Šiandien bus smulkinami tie nuvirtę medžiai, kurių vakar išvežti nespėta.

Komunalininkai patikino, kad miestas po audros bus sutvarkytas per kelias dienas.

Intensyviai pastarąsias paras darbavosi ir bendrovės „Palangos vandenys“ žmonės, dirbti mieste buvo papildomai suformuotos dvi brigados.

Akivaizdu, jog dėl itin didelės kritulių gausos, ne visur lietaus vanduo spėjo nutekėti į trapus ir kai kurios gatvės šiek tiek tvino – kai kur trapai buvo užsikimšę lapais ir juos skubėta valyti, kitur lietaus vandens buvo tiek daug, kad tiesiog nespėdavo nutekėti. Nuo vandens sankaupų keliose vietose vaduotos Ganyklų, Žvejų ir kai kurių kitų gatvių atkarpos. Sureaguota į visus gyventojų pranešimus, taip pat važinėta po miestą, tikrinta bei nuo lapų atlaisvinti lietaus nutekėjimo trapai ir kitose gatvėse.

Žinoma, tai ne paskutinė audra šį rudenį. Sinoptikai prognozuoja, jog rytoj,  šeštadienį, vėjas gali stiprėti ne tik pajūryje.

Įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus  medžiui  ar patvinus gatvei:

  • darbo valandomis komunalininkus apie nuvirtusius medžius galima informuoti tel. 8 460 49 008;
  • tais atvejais, jei medis nuvirto ar yra grėsmė jam nuvirsti, užblokuota gatvė ar kelias, po darbo valandų reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Kliūtis pašalins priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, o esant reikalui bus pasitelktos ir „Palangos komunalinio ūkio“ brigados;
  • „Palangos vandenų“ dispečeris budi visą parą, susisiekti galima telefonu 8 460 412 20.
Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei, nuotrauka-1 Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei, nuotrauka-2 Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei, nuotrauka-3 Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei, nuotrauka-4 Prasidėjo rudeninės audros: įsidėmėkite telefono numerius, kur kreiptis nuvirtus medžiui ar patvinus gatvei, nuotrauka-5
rudeninės audros Komunalininkai „Palangos vandenys“ telefono numeris
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933