Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada

Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada

Palangos trečiojo amžiaus universitetas (TAU) pradėjo naujus mokslo metus. Jau vienuoliktus metus veikiančiame TAU dalyvių skaičius kasmet vis auga, o šiais metais mokytis norą pareiškė 456 senjorai.

Atsižvelgiant į TAU studentų poreikius, senjorams paskaitas skaito įvairių sričių mokslininkai, andragogai, sveikatos priežiūros specialistai, politologai, archeologai, dailininkai, rašytojai ir kt. Paskaitos skaitomos kontaktiniu, o nuo 2020 m. – ir  nuotoliniu būdu.

Be paskaitų, senjorams siūloma ir kitokių veiklų – jie gali mokytis anglų, vokiečių ir prancūzų kalbų, lankyti sporto ir šokių, teatro ir choro užsiėmimus. Anglų kalbos moko lektorės Doris Katzenstein, Jolanta Beitnaraitė, vokiečių – Asta Brazaitienė, prancūzų – Živilė Vaičiūnienė, veikia šokių kolektyvas „Jūrė“, kuriam vadovauja Janina Serapinienė (beje, šis kolektyvas vasario mėnesį minės dešimtmečio jubiliejų), ta pati vadovė kviečia pajudėti ir savo malonumui, Tomas Žilys moko linijinių šokių, teatro subtilybes atskleidžia Rimtautė Radzevičienė, moterų chorui „Žara“ vadovauja Rasa Andersen, sporto užsiėmimus veda Dalia Rakauskienė.

Senjorai yra mokomi ir itin aktualių šiuolaikinių dalykų, pavyzdžiui, kaip naudotis „Zoom“ programa, kad galėtų klausyti ir nuotolinių paskaitų.

Žinių TAU dalyviai semiasi ir keliaudami. Pirmoji kelionė šiemet numatyta į Klaipėdą, kur senjorai turės galimybę į uostamiestį pažvelgti kitu žvilgsniu, lapkričio mėnesį jie keliaus į Klaipėdos dramos teatrą, kur mėgausis spektakliu „Mūsų klasė“.

Į Palangos TAU gretas kurorto senjorai gali įsilieti bet kada, net ir žiemą ar pavasarį – nebūtina laukti naujų mokslo metų. Norintieji tapti TAU studentais gali kreiptis tel. 8 620 96165 (Inga Vaitkienė).

Daugiau informacijos apie Palangos trečiojo amžiaus universitetą galima rasti interneto svetainėje www.palangosspt.lt arba socialiniame tinkle Facebook, paskyra – Palangos trečiojo amžiaus universitetas.

Palangos TAU kuratorę galima rasti adresu Jūratės g. 11, (208 kab.), Palanga.

Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-1 Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-2 Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-3 Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-4 Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-5 Palangos trečiojo amžiaus universitetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Prisijungti senjorai gali bet kada, nuotrauka-6
Palangos trečiojo amžiaus universitetas (TAU) nauji mokslo metai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933