Dėl Europos Komisijos mažinamų žvejybos kvotų Palangoje piketuos Baltijos šalių žvejai

Pixabay.com nuotr.
Pixabay.com nuotr.

Europos Komisijai (EK) svarstant mažinti šprotų ir strimelių kvotas 2024 metams Baltijos šalių žvejai penktadienį Palangoje rengia piketą.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos žvejai nuo 8 iki 17 valandos piketuos prie viešbučio „Vanagupė“, kuriame vyks už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingo EK nario Virginijaus Sinkevičiaus organizuojama tarptautinė konferencija „Our Baltic Conference“ dėl Baltijos jūros ateities.

Piketu žvejai siekia atkreipti dėmesį į Komisijos šiuo metu svarstomus šprotų ir strimelių kvotų mažinimą, kuris, anot verslininkų, prieštarauja mokslininkų rekomendacijoms ir Europos Sąjungos šalių narių pozicijoms.

Žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacijos „Baltijos žvejas“ direktorius Algirdas Aušra teigia, jog taip būtų sužlugdytas Baltijos jūros žvejybos verslas, o kvotos būtų naudingos tik Rusijos žvejams, kuriems ribojimai netaikomi.

„Daugiausia naudos iš šio sprendimo turėtų tik Baltijos jūroje žvejojantys Rusijos žvejai, nes Rusijai Baltijos jūroje negalioja EK kvotos. Šprotai ir strimelės plačiai tiekiami į Ukrainą, todėl negalima atmesti, kad toks draudimas bus naudingas ne tik Rusijos žvejams, bet ir platesniame kontekste visai Rusijos politikai“, – BNS sakė A. Aušra.

Anot jo, pikete planuoja dalyvauti dvi grupės po 15 žvejų, nes Palangos savivaldybė neišdavė leidimo rinktis 100 žmonių.

Europos Komisija Baltijos šalių žvejai Palanga piketas viešbutis „Vanagupė“ Palangos savivaldybė leidimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933