Pajūryje V. Sinkevičiaus suburti ES šalių ministrai tarsis dėl Baltijos jūros padėties

Pajūryje V. Sinkevičiaus suburti ES šalių ministrai tarsis dėl Baltijos jūros padėties

Klaipėdoje ir Palangoje penktadienį aštuonių prie Baltijos jūros esančių Europos Sąjungos (ES) šalių ministrai, dalyvaus konferencijoje „Mūsų Baltija“.

„Baltijos jūros padėtis nėra gera. Atėjo laikas išgelbėti šią jūrą dėl aplink ją gyvenančių žmonių, mūsų žvejų ir ateities kartų. Paraginsiu visų aplink Baltiją esančių ES valstybių žuvininkystės, žemės ūkio ir aplinkos ministrus suintensyvinti savo veiksmus“, – sakė ministrų susitikimą inicijavęs Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius.

V. Sinkevičius ir Danijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos ministrai aptars, kas pasiekta nuo pirmosios 2020 metais įvykusios konferencijos „Mūsų Baltija“ ir ką dar reikia nuveikti.

Pagrindinės konferencijos temos – aplinka ir žuvininkystė, su jūra susijusi ekonominė veikla, nesprogusi amunicija.

Baltijos jūros dugne tebėra apie 300 tūkst. tonų nesprogusios amunicijos. Ji teršia Baltiją ir užkerta kelią ekonominės veiklos plėtrai jūroje.

Kaip skelbiama, Baltijos jūra dėl savo seklumo, nedidelio ryšio su vandenynu, lėtos vandens cirkuliacijos ir žemos vandens temperatūros yra itin pažeidžiama. Aplink Baltijos jūrą gyvena daugiau kaip 85 mln. žmonių. 

2020 metais vykusioje konferencijoje „Mūsų Baltija“ Europos Komisija ir visos prie Baltijos esančios ES valstybės narės įsipareigojo saugoti Baltijos jūros aplinką, kovoti su eutrofikacija, mažinti taršą, užtikrinti tvarią žuvininkystę ir akvakultūrą, remti tvarią mėlynąją ekonomiką ir stebėti pažangą.

Palanga Baltijos jūra Europos Sąjunga ministrai konferencija „Mūsų Baltija“ Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933