37-ojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sezono pradžiai - ypatinga simfoninio orkestro programa

KVMT orkestras ir vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. Olesios Kasabovos nuotr.
KVMT orkestras ir vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. Olesios Kasabovos nuotr.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras tęsia gražią tradiciją: spalio 1-ąją, sekmadienį, 15 valandą, unikalios akustikos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje skambės ypatinga teatro simfoninio orkestro programa kviečianti klausytojus kartu pažymėti Tarptautinę muzikos dieną ir pradėti naują teatro sezoną.

37-ojo teatro sezono pradžios koncerto programoje – dviejų kompozitorių romantikų sukurti monumentalūs simfoninės muzikos opusai iš pasaulio klasikos lobyno, teatro orkestro interpretuojami pirmą kartą. Teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis įsitikinęs: orkestro patirtis ir branda leidžia imtis vis sudėtingesnių kūrinių partitūrų ne vien iš muzikinio teatro repertuaro, jos orkestrui – lyg profesinį augimą skatinantys vitaminai.

Koncerto programoje skambės čekų nacionalinės muzikos pradininko Bedřicho Smetanos simfoninė poema „Vltava“ ir vokiečių kompozitoriaus Johanneso Brahmso Pirmoji simfonija c-moll.

„Tiek B. Smetanos „Vltava“, tiek J. Brahmso Simfonija Nr. 1 c-moll - kūriniai iš pasaulio klasikinės muzikos lobyno. Pasirinkau šiuos kūrinius neatsitiktinai, kiekvienas jų turi savo istoriją ir priežastį, dėl ko, mano manymu, orkestrui svarbu juos atlikti. Nepaprastai džiaugiuosi, kad turime galimybę keliskart per sezoną griežti simfoninę muziką. Tai suteikia orkestrui pasitikėjimo ir galimybių įgyvendinti profesinius iššūkius. Nesirinkčiau tokių sudėtingų kūrinių, jei manyčiau, jog orkestras nepajėgus jų atlikti. Anaiptol. Tokių monumentalių kūrinių atlikimas suteikia profesinį pasitenkinimą ir atskleidžia orkestro galimybes ne tik griežti spektakliuose, bet ir koncertuoti kaip simfoniniam orkestrui. Tai labai svarbu ir brangu. Tad šįkart sezono atidarymo koncerto programoje – du nepaprasto grožio kūriniai. Juos abu orkestras atliks pirmą sykį. Tai geriausia dovana Tarptautinės muzikos dienos proga ir klausytojams, ir pačiam orkestrui“, – pasakoja charizmatiškasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. 

Sezono pradžios koncertui ne atsitiktinai pasirinkta Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salė. „Tai puiki vieta skambėti orkestro, choro ar vargonų muzikai ir ne tik. Man ir orkestrui visada didelis malonumas griežti šioje salėje ir galiu patikinti, kad čia tvyranti aura padeda visiems kas čia muzikuoja – ar tai būtų orkestras, ar solistas, ar vokalistas. Čia atliekama muzika visada skamba puikiai. Labai tikiuosi, kad tęsime koncertus šioje salėje, o ši tradicija išliks ir ateityje“,– akcentuoja T. Ambrozaitis.

KVMT orkestras ir vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. KVMT nuotr. KVMT orkestras ir vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.Domo Rimeikos nuotr. KVMT vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.Domo Rimeikos nuotr. KVMT vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.Domo Rimeikos nuotr. T.Ambrozaitis ir KVMT orkestras. Olesios Kasabovos nuotr.

KVMT inf.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatras spalio 1 Tarptautinė muzikos diena koncertas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933