Palangos „Olimpas“ varžysis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyre

Palangos komanda dalyvaus KMT turnyre (Klubo nuotr.)
Palangos komanda dalyvaus KMT turnyre (Klubo nuotr.)

Betsafe-LKL patvirtino, kad Palangos „Olimpas“ varžysis  2023-2024 m. Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyre.

„Jei turnyre dalyvaus tik viena „7Bet-NKL komanda, tai bus Palangos „Olimpas“. Kitu atveju prie palangiškių prisijungs ir „Šilutė“. Būtent šie klubai pasirinkti, įvertinus tokius kriterijus, kaip arena, lankomumas, susidomėjimas krepšiniu regione, klubo ateities vizija ir komandos komplektacija“, – rašoma LKL pranešime.

„Ieškome būdų žaisti kuo daugiau rungtynių, todėl sutikome dalyvauti ir KMT turnyre, – sako „Olimpo“ vadovas Jonas Vainauskas. Norime, kad mūsų sirgaliai pamatytų daugiau aukšto lygio krepšinio. Džiaugiamės, kad „Olimpo“ kovų su LKL komandomis ilgai laukti nereikės – jos įvyks greičiau nei tikėjomės mes ir mūsų sirgaliai“.

Pasak jo, dalyvavimas KMT turnyre padės dar labiau užsigrūdinti NKL mūšiams ir atkreipti krepšinio bendruomenės dėmesį į naujai užgimusį Palangos krepšinio projektą. 

„Palangos komanda sudaryta iš žaidėjų, kurių dalis LKL klubų buvo nurašyti, dalis – neįvertinti, o kita dalis – nepastebėti. Visi kartu savo vertę ruošiamės įrodyti NKL kovose, bet smagu, kad galimybę išbandyti save turėsime ir su LKL komandomis“, – pridūrė J.Vainauskas.

Dėl trijų laisvų vietų KMT ketvirtfinalyje „Olimpas“ varžysis su septyniomis arba šešiomis LKL komandomis. Kiek NKL komandų dalyvaus KMT turnyre, priklausys nuo to, kaip Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ seksis FIBA Europos taurės atrankoje. 

Jei kėdainiečiai prasimuš į turnyrą, jie KMT startuos nuo antrojo etapo, o pirmajame jų vietą užims „Šilutė“. Jei „Nevėžiui“ Europos taurės atrankos varžybos nepasiseks, KMT turnyre jie dalyvaus nuo pirmojo etapo, o NKL lygai turnyre atstovaus tik „Olimpas“. 

Pirmajame KMT etape aštuonios ekipos burtų keliu bus paskirstytos į dvi grupes po keturias komandas. Visoms grupės komandoms tarpusavyje sužaidus po vieną mačą namuose ir išvykoje, abiejų grupių nugalėtojai pateks tiesiai į ketvirtfinalį.

Antrajame etape dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį susirungs antrąsias vietas pirmojo etapo grupėse užėmusios komandos. Po dviejų mačų geresnį įmestų-praleistų taškų skirtumą turinti ekipa taps paskutiniąja ketvirtfinalio dalyve.

Lietuvos krepšinio lyga LKL Citadele Karaliaus Mindaugo taurė Citadele KMT Palangos „Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933