Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje

Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje

Šiais metais rugsėjo 8–17 d. vyko Europos paveldo dienos, kurios organizuojamos jau tris dešimtmečius. Šių metų tema – „Gyvasis paveldas: meistriškumo laboratorija“, skirta atkreipti dėmesį į paveldo kūrėjus ir meistriškumo laboratoriją, veikiančią kultūros paveldo objektų kūrimo ir išsaugojimo procese.

Palangos kurorto muziejus, rugsėjo 15 d., kvietė į restauratoriaus, dailininko Bangučio Prapuolenio paskaitą „Meninių baldų restauravimas: istorija, paslaptys, atradimai“.

Į renginį susirinko gausus būrys žmonių, tarp kurių buvo ir žymus akvarelistas, pedagogas Antanas Visockis. Džiaugiamės, kad į paskaitą atėjo Palangos senosios gimnazijos mokiniai, kuriuos lydėjo anglų kalbos mokytojos metodininkės: Aušrinė Janušienė ir Audra Kaklienė. Taip pat Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus darbuotojos. 

Bangutis Prapuolenis lankytojus supažindino su restauruojamų baldų atlikimo technologija, aptarė jų sunykimo priežastis ir pobūdį. Parodė kokie daiktai yra randami balduose ir kokią istoriją jie gali papasakoti. Restauratorius papildė paskaitą vaizdine medžiaga.

Po paskaitos lankytojai uždavė įdomių klausimų, susijusių su baldų restauravimu.

Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-1 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-2 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-3 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-4 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-5 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-6 Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejuje, nuotrauka-7
Europos paveldo dienos Palangos kurorto muziejus restauratorius dailininkas Bangutis Prapuolenis paskaita „Meninių baldų restauravimas: istorija paslaptys atradimai“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933