Palangos ir Saint-Gilles-Croix-de-Vie draugystė – Prancūzijoje surengta jaunųjų kurorto krepšininkų stovykla

Palangos ir Saint-Gilles-Croix-de-Vie draugystė – Prancūzijoje surengta jaunųjų kurorto krepšininkų stovykla

Plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą su Saint-Gilles-Croix-de-Vie (Palangos miestu partneriu Prancūzijoje), jaunieji mūsų miesto krepšininkai – Palangos sporto centro auklėtiniai – lankėsi Saint-Gilles-Croix-de-Vie mieste bei dalyvavo čia vykusioje krepšinio stovykloje. Palangiškius lydėjo jų trenerė Daiva Mažionienė ir Sporto centro direktorius Saulius Simė, viešnagės metu juos globojo ir Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas, taip pat – Saint-Gilles-Croix-de-Vie meras François Blanchet bei miesto Tarybos narys, atsakingas už sportą bei sveikatos centrą, Marc Herrou.

Keturiolika jaunųjų krepšininkų (14-15 m.) ir jų treneriai iš Palangos į Prancūzijos vakaruose esantį miestelį Saint-Gilles-Croix-de-Vie atvyko 2023 m. rugpjūčio 28 d. Viešnagės metu lietuviai treniravosi ir dalyvavo trejose rungtynėse su Étoile Riez Vie krepšinio klubu bei Vandėjos Challans krepšinio komanda, iš kurių dvejas rungtynes laimėjo. Jaunuoliams taip pat buvo suorganizuota kultūrinė programa, skirta susipažinti su Saint-Gilles-Croix-de-Vie miestu ir Vandėjos regionu.

„Vaikai buvo apgyvendinti šeimose – tai jiems buvo nauja patirtis, padėjusi iš arčiau pažinti tikrą prancūzų gyvenimą, o taip pat – paskatinusi užmegzti naujas draugystes. Kitąmet planuojame Palangoje rengti atsakomąją jaunųjų krepšininkų stovyklą“, - sakė Palangos sporto centro direktorius S. Simė.

Pasak S. Simės. išvykos į Saint-Gilles-Croix-de-Vie metu buvo užmegzta ir daugiau ryšių sporto srityje. „Ateityje ne tik krepšininkai, bet ir kitų sporto šakų atstovai galėtų bendradarbiauti, vieni pas kitus dalyvauti varžybose“, – teigė Sporto centro vadovas.

Jaunųjų krepšininkų stovykla Saint-Gilles-Croix-de-Vie miestelyje yra pirmasis bendras susigiminiavusių miestų projektas. Bendradarbiavimo sutartį su Prancūzijos vakaruose esančiu Saint-Gilles-Croix-de-Vie miestu Palanga pasirašė birželį, Kurorto šventės metu vykusiame iškilmingame renginyje.

Palanga Saint-Gilles-Croix-de-Vie draugystė Prancūzija krepšininkų stovykla Palangos sporto centras Sporto centro direktorius Saulius Simė trenerė Daiva Mažionienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933