Palangos mokiniai - respublikinių bei tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai - bus skatinami piniginėmis premijomis

Palangos mokiniai - respublikinių bei tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai - bus skatinami piniginėmis premijomis

Palangos miesto savivaldybės taryba papildė Palangos miesto savivaldybės mokinių skatinimo už mokymosi pasiekimus tvarką bei numanė, jog piniginės premijos bus skiriamos ir kurorto mokiniams, laimėjusiems pirmą-trečią vietas Lietuvos mokinių dalykinėse olimpiadose, konkursuose bei kituose renginiuose, organizuojamuose pagal švietimo, mokslo ir sporto ministro parvirtintą Lietuvos mokinių dalykinių olimpiadų, konkursų ir kitų renginių grafiką. Taip pat premijos bus skiriamos regioninių olimpiadų, konkursų ir kitų konkursų mokiniams meno ir sporto srityse pagal Palangos miesto savivaldybės mokinių skatinimo už mokymosi pasiekimus tvarkos apraše numatytą renginių, kurių laimėtojai teikiami Palangos miesto gabių mokinių apdovanojimui gauti, sąrašą.

Numatyta mokiniams ar komandai – respublikinių etapų nugalėtojams – už tris pirmąsias vietas skirti atitinkamai 500 eurų, 400 eurų ir 300 eurų premijos. Tarptautinių etapų laimėtojams bus skiriamos didesnės premijos – už tris pirmąsias vietas atitinkamai 1000 eurų, 800 eurų ir 600 eurų.

Gegužę taryba apsisprendė finansinius paskatinimus skirti geriausiai besimokantiems penktų–dešimtų klasių ir pirmų–ketvirtų gimnazinių klasių Palangos mokiniams bei abiturientams, gavusiems 100 balų valstybinio brandos egzamino įvertinimą. Vien dešimtukais mokslo metus baigę penktokai ir vyresni mokiniai skatinami 500 eurų premijomis, o už kiekvieną valstybinio brandos egzamino šimtuką abiturientui skiriama 250 eurų premija.

Tikimasi, kad finansinė paskata puikius rezultatus mokslo, meno ar sporto srityse rodantiems mokiniams dar labiau kels pažangumą ir mokymosi motyvaciją.

Palangos mokiniai piniginės premijos respublikinės ir tarptautinės olimpiados konkursai nugalėtojai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933