Atnaujinto ugdymo turinio diegimas mokyklose

Atnaujinto ugdymo turinio diegimas mokyklose

Šie mokslo metai į ugdymo procesą atnešė nemažai naujienų ir pokyčių. Nuo rugsėjo 1 d. 1, 3, 5 ir 7, 9 (I gimnazijos) ir III gimnazijos klasėse bus pradedama dirbti pagal atnaujintas Bendrąsias programas, 8 klasėse – atnaujintas fizikos ir chemijos bendrąsias programas. Papildomai vertinant mokinių pasiekimus išskirtas pereinamasis slenkstinis vertinimo lygis (atitinkantis 4 balus).

Pradinėse 1 ir 3 klasėse vietoje pasaulio pažinimo bus pradėta mokyti visuomeninio ugdymo ir gamtos mokslų. Taip pat pradiniame ir pagrindiniame ugdyme (1, 3, 5, 7 ir 9 (I gimnazijos) klasėse) startuoja Gyvenimo įgūdžių bendroji programa.

Pagrindiniame ugdyme iki 20 val. padidėjo privalomai mokinių socialinei-pilietinei veiklai, atliekamai ne pamokų metu, skirtų valandų. Nuo kitų mokslo metų (2024-2025 m. m.) pagal atnaujintas ugdymo programas mokysis jau visų klasių mokiniai, todėl šiuo metu mokyklose atnaujinami vadovėlių, mokymo priemonių fondai, skaitmeninės technologijos.

Didelis dėmesys bus skiriamas mokytojų kvalifikacijos tobulinimui, individualios mokymosi pagalbos stiprinimui, lankomumo gerinimui.

ugdymas turinio diegimas mokyklos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933