Gyventojams primenama: tvarkant privačius sklypus, būtina atsižvelgti ir į komunalinių atliekų išvežimo grafikus

Gyventojams primenama: tvarkant privačius sklypus, būtina atsižvelgti ir į komunalinių atliekų išvežimo grafikus

Gyventojams primename, kad būtina ne tik nuolat rūpintis tvarka savo privačiuose sklypuose, bet ir neteršti viešųjų erdvių, tad atliekas (taip pat – ir žaliąsias) rūšiuoti bei atsikratyti jomis reikia atsakingai, paisant nustatytų Palangos miesto savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklių.

Atkreiptinas dėmesys, kad gyventojų turimos žaliosios bei didžiosios atliekos išvežamos ne kasdien, o pagal iš anksto numatytą grafiką apvažiavimo būdu. Todėl gyventojai privalo atsižvelgti į tai bei laikytis komunalinių atliekų išvežimo grafikų – siekiant užtikrinti, kad tiek privačios teritorijos, tiek viešosios erdvės būtų tvarkingos, žaliąsias ar didžiąsias atliekas iš kiemų išnešti bei išvežimui ties įvažiavimu į namų valdą sukrauti galima ne anksčiau nei išvežimo dienos išvakarėse.

Po želdynų ar želdinių tvarkymo likusios biologiškai skaidžios atliekos (šakos, lapai, žolė, velėna, vaisių krituoliai ir kt.) turi būti sukrauti į žaliosioms atliekoms skirtus individualius konteinerius. Gyventojai, kuriems nesuteikti žaliųjų atliekų tvarkymui skirti konteineriai, gali šias atliekas dėti į maišus ir šių atliekų vežimo dieną (arba ne anksčiau kaip išvežimo dienos išvakarėse) išnešti prie įvažiavimo į namų valdą.

Komunalinių atliekų išvežimo grafikai yra viešai skelbiami UAB „Palangos komunalinis ūkis“ interneto tinklapyje www.palkom.eu.

Svarbu žinoti, jog nemokamai išvežamų žaliųjų atliekų kiekis neturi viršyti 1 kubinio metro, o šakų ilgis – vieno metro. Didžiųjų atliekų nemokamai išvežama iki 3 vienetų.

Kad nekiltų nesklandumų, atliekų turėtojams būtina užsiregistruoti telefonu (8 460) 49008.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kontroliuoja, kaip laikomasi Atliekų tvarkymo taisyklių – atliekami prevenciniai, skundų nagrinėjimo patikrinimai. Esant pažeidimams, taikoma administracinė atsakomybė.

Gyvenkime švariame mieste, kuriame būtų ne tik malonu, bet, svarbiausia - ir saugu leisti laiką.

Palanga gyventojai sklypų tvarkymas atliekos UAB „Palangos komunalinis ūkis“ grafikai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933