Rugpjūčio 30 d. Kurhauze - nemokamas Nacionalinio Kijevo operos teatro solistės Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk koncertas

Rugpjūčio 30 d. Kurhauze - nemokamas Nacionalinio Kijevo operos teatro solistės Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk koncertas

Rugpjūčio 30 d. 19 val. kurhauzo salėje nemokamą koncertą dovanos Nacionalinio Kijevo operos teatro solistė Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk.

Prasidėjus karui Ukrainoje, nacionalinio Kijevo operos teatro solistė Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk su dukra ir mama pasitraukė į Lietuvą. Čia ji daug koncertavo, rinko paramą, aukojo „Blue/Yellow“. Po  penkių mėnesių grįžo į Kijevą, kur jos laukė vyras ir teatro kolegos, tačiau muzikinė draugystė su Lietuvos menininkais nenutrūko. Solistė buvo pakviesta sudainuoti Mikaelą iš operos „Karmen“ Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje su LVSO, vadovaujamo G. Rinkevičiaus. Taip pat su Edgaru Montvidu dainavo Kauno Žalgirio arenoje A. L. Vėberio „Requiem“. Lietuvoje daug koncertavo su pianistais D. Mažintu, R. Gocentiene, aktore B. Mar, kanklininke A. Bružaite, birbynininku E. Ališausku.

Šį rudenį solistę išgirsime naujame LNOBT pastatyme, kur ji atliks pagrindinį Aidos vaidmenį Dž. Verdi operoje „Aida“.

Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk žavi klausytoją savo nuoširdumu ir muzikalumu, jos tembro grožis ir muzikinė ekspresija nepalieka abejingo nei vieno klausytojo.

Kviečiame pasidaryti sau muzikinę šventę trečiadienio vakarą ir pasidžiaugti gražia muzika. Skambės arijos iš operų bei lietuviškos, ukrainietiškos dainos.

Dalyvauja: Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk (sopranas), Raminta Gocentienė (fortepijonas).

Renginys nemokamas.

Kurhauzas nemokamas koncertas Nacionalinis Kijevo operos teatras solistė Ksenija Bachritdinova–Kravčiuk
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933