Žuvo verslininkas, politikas Vaidas Šimaitis: tragedija įvyko Šventojoje

Vaidas Šimaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Vaidas Šimaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Palangos miesto savivaldybėje, Šventojoje, statybvietėje sekmadienio naktį rastas žuvęs vyras – žinomas verslininkas, buvęs savivaldybės tarybos narys konservatorius Vaidas Šimaitis.

Tai BNS patvirtino Palangos savivaldybės tarybos Daugumos frakcijos lyderis, taip pat konservatorius Dainius Želvys.

„Taip, tikrai galiu patvirtinti – Vaidas Šimaitis. Esame taryboje dirbę tris kadencijas (...). Tai – tikrai nelaimingas atsitikimas, tą galiu patvirtinti, žinau. Prie jo namų buvo iškasta duobė, jis ten nukrito“, – BNS teigė D.Želvys.

Anot jo, verslininkas ir politikas Šventojoje turėjo įvairių verslų.

„Jis ir (viešbutį – BNS) „Eliją“ pastatė visą, Kopų gatvėje yra išsinuomojęs uosto direkcijos sklypą, daug investavęs šią vasarą (...). Kaip kolegą prisimenu jį tik gerai, jis buvo vienas tų žmonių, kuris išmanė įstatymus, išmanė, kaip statyti, rizikuodavo“, – kalbėjo D.Želvys.

Buvęs politikas ir milijonierius V.Šimaitis – apie ambicijas, duobę po bankroto ir aistrą motociklams

Naujienų portalas „15min“ skelbė, jog V.Šimaitis buvo sulaukęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) kaltinimų dėl 60 tūkst. eurų mokesčių vengimo ir ketvirčio milijono eurų pasisavinimo. Pats politikas kaltinimus vadino susidorojimu ir kaltę neigė.

Tuo metu naujienų portalas „Atvira Klaipėda“ skelbia, kad penktadienį Klaipėdos apygardos teismas šioje byloje V.Šimaitį pripažino kaltu pagal keturis epizodus dėl bendrovių ,,Harlio dirbtuvės“ ir „Palangos ūkis“ veiklos, jam paskirta beveik 8,3 tūkst. eurų bauda. Jo sutuoktinė Ramunė pripažinta kalta dėl apgaulingos apskaitos ir turto pasisavinimo, jai skirta per 4,1 tūkst. eurų bauda, dar vienai nuteistajai Giedrei Stonkuvienei – 4,5 tūkst. eurų bauda.

Pasak „Atviros Klaipėdos“, teismas kartu nurodė iš V.Šimaičio ir G.Stonkuvienės išieškoti 203,9 tūkst. eurų, o iš jo ir sutuoktinės – 46,7 tūkst. eurų. Iš bendrovės „Palangos ūkis“ ir subsidiariai iš G. Stonkuvienės bei V.Šimaičio valstybei buvo priteista 58,9 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Nuosprendis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Anot D.Želvio, V.Šimaitis savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje sustabdė prieš daugiau nei metus.

V.Šimaitis dirbo Palangos savivaldybės taryboje tris kadencijas, šių metų rinkimuose jis taip pat kandidatavo su TS-LKD sąrašu, tačiau į tarybą nepateko.

Kaip skelbė policija, 1972 metais gimęs vyras rastas negyvas statybvietėje sekmadienio naktį, 3 val. 28 minutės.

Pirminiais pareigūnų duomenimis, jis savo namo kieme persisvėrė per tvorą ir nukrito į apačioje esančią statybvietę.

Palangos miesto savivaldybė Šventoji verslininkas buvęs savivaldybės tarybos narys konservatorius Vaidas Šimaitis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933