Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje

Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje.

2023 m. kovo mėn. Klaipėdos m. PK pareigūnai, reaguodami į gautą pranešimą, nuvyko į butą Klaipėdoje, Taikos pr., kuriame buvo du 42 m. vyriškiai. Policijos pareigūnai bute rado apie 140 g narkotinių medžiagų – kanapių dervos bei heroino.

Vienas iš vyriškių – dirbantis uostamiesčio bendrovėje, anksčiau teistas už vagystes, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą arba pagrobtojo panaudojimą, pasikėsinimą pabėgti iš sulaikymo vietos, sukčiavimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės gaminimą, disponavimą ar panaudojimą.

Kitas – tuo metu dirbęs toje pačioje bendrovėje, anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, vagystes, plėšimą, sukčiavimą, kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą.

Tolesnį bylos tyrimą atliko KPONTV. 2023 m. birželio mėn. pradžioje Klaipėdoje, Debreceno g.-Taikos pr. pėsčiųjų alėjoje, pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir vagystes teistą, 31 m. Klaipėdos miesto gyventoją, pas kurį rasta heroino.

2023 m. birželio pabaigoje KPONTV pareigūnai skirtingose Klaipėdos ir Palangos vietose sulaikė narkotines medžiagas įtariama platinusius penkis asmenis.

45 m., niekur nedirbantis, anksčiau už chuliganizmą, neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, vagystes, sukčiavimus, viešosios tvarkos pažeidimą ne kartą teistas vyriškis sulaikytas Klaipėdoje, Naujakiemio g. Pas jį rasta heroino ir kokaino bei šaunamasis ginklas su 12 šovinių.

Įtariama, kad pastarasis dalį narkotinių medžiagų kartu su elektroninėmis svarstyklėmis slėpė pašto dėžutėje. Atlikus kratą šio vyro gyvenamojoje vietoje, rasta tablečių su psichotropinėmis medžiagomis bei daugiau nei 7 000 Eur.

38 m., niekur nedirbantį, anksčiau neteistą, vyriškį policijos pareigūnai sulaikė Palangoje, Našlaičių take. Atlikus kratą vyro automobilyje ir gyvenamojoje vietoje rasta įtariama narkotinių medžiagų, smulkintuvas bei elektroninės svarstyklės.

Klaipėdoje, Birutės g., sulaikytas 46 m., niekur nedirbantis, anksčiau už sunkų sveikatos sutrikdymą, turto prievartavimą, vagystę, plėšimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas pajūrio gyventojas. Atliktos kratos jo gyvenamojoje vietoje metu taipogi rasta tablečių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

KPONTV pareigūnams atlikus kratą Palangoje, Kretingos g., sulaikytų 33 m. vyro ir 45 m. moters bendroje gyvenamojoje vietoje rastos svarstyklės su kokaino, kanapių ir amfetamino pėdsakais bei daugiau nei 160 tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

Vienoje iš sveikatos priežiūros įstaigų dirbanti moteris anksčiau į teisėsaugos akiratį pakliuvusi nebuvo. Kartu gyvenantis, niekur nedirbantis, vyras anksčiau teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą, viešosios tvarkos pažeidimą, transporto priemonės vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo.

Penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau 38 m., 45 m. ir 46 m. vyrams bei 45 m. moteriai paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 33 m. vyras suimtas kitame ikiteisminiame tyrime. Likusiems įtariamiesiems šiame tyrime paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į paimtas pinigines lėšas – daugiau nei 7 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-1 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-2 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-3 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-4 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-5 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-6 Uostamiesčio kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus narkotinių medžiagų platinimu Klaipėdoje ir Palangoje, nuotrauka-7
narkotinės medžiagos platinimas Klaipėda Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933