Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis

Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis

Rugpjūčio 11 – 13 d. Palangoje jau antrus metus iš eilės vyks ypatingas renginys – „Palangos parko festivalis“. Spalvingame ir prabangiame Palangos Gintaro muziejaus rūmų parteryje skambės išskirtiniai Ievos Prudnikovaitės, Donato Montvydo ir Petro Geniušo koncertai.

Rafinuotos muzikos skambesį į istorinių Palangos grafo Tiškevičių rūmų parterį grąžinęs „Palangos parko festivalis“ Žolinių savaitgalį žada unikalią ir įvairiapusę muzikinę programą.

Pajūryje susirinkusiems klausytojams – „Tango Piazzolla“ programa su operos soliste Ieva Prudnikovaitė ir ansambliu 4TANGO, romantiškas Donato Montvydo ir styginių kvarteto koncertas bei fortepijono virtuozo Petro Geniušo pasirodymas. Išskirtinėje Lietuvos vietoje įvyksiantis renginys pasižymės kruopščiai apgalvota aplinkos ir koncertų idėjos derme.

Muzikos pripildyti šventiniai vakarai pajūryje

Pirmasis festivalio koncertas po atviru dangumi kvies į temperamentingą, netikėtumų kupiną muzikinį pasimatymą. Subtilios elegancijos mecosopranas ir unikalaus tembro savininkė Ieva Prudnikovaitė atliks specialiai parengtą muzikinę programą, vienam vakarui nukelsiančią į aistra, skambiais ritmais ir karščiu alsuojančią Lotynų Ameriką.

Scenoje operos solistė jėgas sujungs su ryškiu „4Tango“ ansambliu, 2002 metais tapusiu tarptautinio konkurso „A.Piazzolla Music Award“ Italijoje finalininkais.

Rugpjūčio 12 d. festivalio scenoje laukia tikra muzikos magija – vienas ryškiausių šalies dainininkų Donatas Montvydas elegantiškoje Gintaro muziejaus rūmų aplinkoje klausytojus pasitiks su geriausiomis savo dainomis ir specialiai styginių kvartetui sukurtomis aranžuotėmis. Jausmingus kūrinius dar labiau pagyvins fortepijono bei gitaros skambesys.

„Nuostabus jausmas groti pajūryje, po atviru dangumi ir dar su styginiu kvartetu.

Tai koncertas, kai galėsime visiškai pasinerti į muziką, apie nieką negalvoti, o tiesiog klausytis ir pajausti“ – sako atlikėjas.

Paskutinį festivalio vakarą Palangos parko pušyno apsuptyje susirinkę klausytojai išgirs vieno žinomiausių Lietuvos pianistų Petro Geniušo atliekamą unikalią ir užburiančią muzikos programą. Fortepijono virtuozo talentas ir jaudinanti muzikinė ekspresija tikrai paliks neišdildomą įspūdį kiekvienam klausytojui – koncerte P. Geniušas atliks improvizacijas „Iš pasąmonės saugyklų“ bei žinomų kompozitorių kūrinius. 

Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-1 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-2 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-3 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-4 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-5 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-6 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-7 Žolinių savaitgalį Palangoje – gyvos muzikos skambesį į Gintaro muziejaus rūmus grąžinęs festivalis, nuotrauka-8
Žolinių savaitgalis Palanga gyva muzika Palangos Gintaro muziejus „Palangos parko festivalis“ Ieva Prudnikovaitė ansamblis 4TANGO Donatas Montvydas Petras Geniušis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933