Minint Palangos 770 metų sukaktį, kurorte vyks muzikos bei vasaros festivaliai

Asociatyvi nuotr. Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia / BNS nuotr.
Asociatyvi nuotr. Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia / BNS nuotr.

Palangai minint 770 metų miesto jubiliejų, kurorte sekmadienį vyks muzikos festivalis „Pasaulio balsai“ bei jaunimo vasaros festivalis „Saulės jūra“.

Iki antradienio trukinsiantis 25 muzikos festivalis bus dedikuojamas Palangai ir kurorto 770 metų sukakčiai. Pasak festivalio meno vadovės Astos Krikščiūnaitės, „Pasaulio balsai“ apjungia po įvairius pasaulio kampelius išsibarsčiusius žmones, kviečia įsiklausyti, susilieti į žodį, muziką, potyrius.

Šiemet festivalio programoje – aštuoni koncertai, šeši iš jų vyks Palangos Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje.

Savo ruožtu antrą kartą organizuojamas jaunimo vasaros festivalis „Saulės jūra“ 2023 kvies įsitraukti į įvairias iniciatyvas.

„Tarptautinės jaunimo dienos proga visą savaitę vyks užsiėmimai ir veiklos, į kurių įgyvendinimą aktyviai įsitraukia vietinis Palangos ir Šventosios jaunimas. Jaunuoliai jau kelis mėnesius planuoja ir ruošia išskirtinę programą, kuri įtrauktų ne tik 14-29 jaunimą, bet būtų įdomi ir kitoms amžiaus grupėms“, – teigia savivaldybė.

Festivalis prasidės eisena „Būgnai skamba“, ši eis nuo muzikinio fontano iki renginio atidarymo šventės vietos, pievos prie Palangos kurorto muziejaus.

Dalyviai taip pat galės apsilankyti dizaino dirbtuvėse, sužinoti apie jaunimui skirtas veiklas, sudalyvauti šokių maratone bei filmų vakare, pamatyti parodas.

muzikos festivalis „Pasaulio balsai“ jaunimo vasaros festivalis „Saulės jūra“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933