Palangoje – Pasaulio lietuvių bendruomenės lyderių suvažiavimas

Palangoje – Pasaulio lietuvių bendruomenės lyderių suvažiavimas

Penktadienį, rugpjūčio 4 d., Palangoje prasidėjo visą savaitgalį truksiantis Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderių suvažiavimas „Už lietuvybę, pilietiškumą ir solidarumą“, skirtas PLB 65-mečiui paminėti.

Suvažiavime dalyvauja Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos nariai, krašto lietuvių bendruomenės ir jaunimo sąjungų pirmininkai, atstovai iš 30 pasaulio šalių lietuvių bendruomenių, taip pat – Lietuvos Respublikos Seimo nariai, ministerijų kitų svarbių Lietuvos institucijų atstovai.

Suvažiavimo dalyviai Palangoje aptars PLB strategines kryptis, bendradarbiavimo ir sąveikos su Lietuvos institucijomis klausimus, taip pat bus kalbama bendradarbiavimo kovoje su dezinformacija tema, diasporos pilietiškumo stiprinimo, Lietuvos saugumo, kitais aktualiais klausimais. Suvažiavimo darbotvarkėje – ir klausimai, kaip stiprinti lietuvių bendruomenes užsienyje, motyvuoti lyderius, paskatinti vaikus lankyti šeštadienines lietuviškas mokyklėles ir kt.

Palangos kurorto muziejuje vyks diskusija „Lietuvos regionų iniciatyvos diasporai: bendradarbiavimo patirtys“, kurios metu bus dalijamasi mintimis, kaip stiprinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos regionų ir pasaulio lietuvių bendruomenių, kaip skatinti piliečių sąmoningumą bei aktyvumą, kurti stiprius ryšius tarp Lietuvos regionų ir diasporos, siekiant bendro tikslo – klestinčios ir vieningos Lietuvos. Suvažiavimo metu taip pat numatyta aptarti PLB valdybos komisijų projektus lietuvių bendruomenėms stiprinti, bus gvildenami ir kiti aktualius klausimai.

Palanga Pasaulio lietuvių bendruomenės lyderių suvažiavimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933