Palanga pasveikino miestą partnerį Simrishamną 900-mečio proga

Palanga pasveikino miestą partnerį Simrishamną 900-mečio proga

Palangos delegacija, kurią sudarė kurorto meras, Savivaldybės tarybos narys Dainius Želvys, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas ir Palangos orkestras, vadovaujamas Vyganto Rekašiaus. lankėsi Švedijoje bei pasveikino Palangos miestą partnerį Simrishamną (Švedijos Karalystė) miesto 900-mečio proga. Simrishamniečiams perduoti ne tik nuoširdūs sveikinimo bei padėkos už ilgametę draugystę žodžiai, bet ir muzikinė dovana – Palangos orkestro pasirodymai Simrishamno šventėje.  

Palangos ir Simrishamno draugystė užsimezgė dar 1991-aisiais. Tai yra pirmasis Palangos miestas partneris, todėl Simrishamnas ir jo gyventojai palangiškiams buvo ir yra išties ypatingi. Nuo pat 1991-ųjų, kuomet iš sovietų gniaužtų išsivadavusi Lietuva, o kartu ir Palanga, susidūrė su nemažais sunkumais, palangiškiai visuomet jautė Simrishamno palaikymą – tiek moralinį, tiek ir materialinį. Itin didelį dėmesį bei rūpestį Palanga ir palangiškiais rodė Simrishamno gyventojas Tomas Larsas Larsonas – už veiklą ir ypatingus nuopelnus Palangai jam 2013 metais suteiktas Palangos miesto garbės piliečio vardas.

Sveikindami Simrishamną 900-ojo miesto gimtadienio proga, Palangos orkestras surengė pasirodymus Ahuso ir Kristianstado miestuose bei jubiliejų švenčiančiame Simrishamne – čia surengti du koncertai: Rotušės aikštėje bei Simrishamno miesto parke.

Rotušės aikštėje Palangos orkestras muzikavo kartu su Simrishamno orkestru. Prieš šį koncertą visų palangiškių vardu Simrishamno gyventojus pasveikino kurorto meras Š. Vaitkus. Meras taip pat pasveikino Palangos miesto garbės pilietį T. Larsoną asmeninės šventės – 80-mečio jubiliejaus – proga.

Vizito metu meras, D. Želvys ir R. Trautmanas susitiko su Simrishamno miesto mere Jeanette Ovesson ir vicemere Pia Ingvarsson. Susitikimo metu buvo aptarti per 32 metus įgyvendinti projektai ir projektai bei sritys, kuriose Palangos bei Simrishamno savivaldybės galėtų bendradarbiauti ateityje.

Palanga sveikinimas miestas partneris Simrishamnas Palangos orkestras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933