Palangos jaunimas kviečia į vasaros festivalį „Saulės jūra“ 2023

Palangos jaunimas kviečia į vasaros festivalį „Saulės jūra“ 2023

Antrą kartą organizuojamas Jaunimo vasaros festivalis „Saulės jūra“ 2023 kviečia rugpjūčio 6-12 d. įsitraukti į įvairias jaunimo iniciatyvas Palangoje. Tarptautinės jaunimo dienos proga visą savaitę vyks užsiėmimai ir veiklos, į kurių įgyvendinimą aktyviai įsitraukia vietinis Palangos ir Šventosios jaunimas. Jaunuoliai jau kelis mėnesius planuoja ir ruošia išskirtinę programą, kuri įtrauktų ne tik 14-29 jaunimą, bet būtų įdomi ir kitoms amžiaus grupėms.

Jaunimo festivalio pradžia – triukšminga atidarymo eisena „Būgnai skamba“

Jaunimo vasaros festivalį „Saulės jūra“ 2023 pradės per pastaruosius metus labai išpopuliarėjęs Palangos senosios gimnazijos Braziliškų būgnų orkestras. Rugpjūčio 6 d. 14:00 val. orkestras ves visus susirinkusius nuo muzikinio fontano (Jūratės g. 19A) iki renginio atidarymo šventės vietos. Į eiseną kviečiamos prisijungti visos jaunimo, su jaunimo dirbančios organizacijos bei įstaigos, neformalios jaunimo grupės, vietiniai jaunuoliai ir svečiai, jaunų žmonių tėvai, draugai, kaimynai. Visi, kurie supranta ar dar atsimena, ką reiškia būti jaunu žmogumi, nori pasidžiaugti jaunimo energija, parodyti palaikymą ar tiesiog linksmai pabūti kartu.

Įvairios veiklos įtrauks ne tik jaunimą

Jaunimo vasaros festivalio atidarymas rugpjūčio 6 d. vyks pievoje prie Palangos kurorto muziejaus (Birutės al. 34A). Ten susirinkusių laukia nemokami ledai ir šerbetai, stalo žaidimai, linksma muzika ir kitos pramogos, taip pat nuo 15:00 val. vyks Jaunimo 3x3 tinklinio ir krepšinio mėgėjų varžybos. Dalyvių laukia simbolinės dovanos, o laimėtojų – vertingi prizai. Šios varžybos – jau tradicinis jaunimo savaitės Palangoje renginys jaunimui, kurias stebėti susirenka vis daug palaikančių ir azartiškai nusiteikusių dalyvių draugų ir tėvų. Šiais metai varžybas organizuoja neformali jaunimo grupė, kuri įgyvendina Palangos miesto savivaldybės finansuojamą projektą „Jaunimo vasara 770“.

Rugpjūčio 7 d., pirmadienį, laukia kitokio pobūdžio veikla jaunuoliams – Kūrybinės dizaino dirbtuvės. Užsiėmimo metu bus galima nemokamai susikurti savo norimo stiliaus marškinėlius, maišelį, pakabuką ar sapnų gaudyklę (visos priemonės bus suteiktos). Esant geram orui dirbtuvės vyks lauke, prie Palangos kurhauzo (Grafų Tiškevičių al. 1), o esant nepalankioms oro sąlygoms – kurhauzo palėpėje.

Antradienį, rugpjūčio 8 d., organizatoriai kviečia kartu patirti, jog Šventoji ir Palanga – labai arti viena kitos. Dideli ir maži laukiami prieš 17:00 val. Šventosios jūrų uosto aikštelėje (Prieplaukos g. 18), kur pasitiks jaunimo savanoriai ir kartu pajūrio keliaus iki Palangos. Dalyvių laukia specialios festivalio apyrankės, užkandžiai, o kelionės pabaigoje – suvenyrai ir pažymėjimai, bei nemokamas koncertas kavinėje prie jūros Oldman parkas – I love Palanga (Jūratės g. 2A).

Ketvirtoji festivalio diena skirta Jaunimo svečiams Palangoje. Rugpjūčio 9 d. Atviroje jaunimo erdvėje „Be stogo“, kur paprastai lankosi tik 14-29 m. jaunuoliai, bus bet kokio amžiaus lankytojai, norintys daugiau sužinoti apie jaunimui skirtas veiklas, jaunuolių rūpesčius bei lūkesčius, gyvenimo Palangoje kasdienybę, išbandyti jaunimo mėgstamus žaidimus, norintys pagroti, piešti ar pažiūrėti filmą.

Nauja vasaros inciatyva jaunimui - šokių maratonas prie jūros

Turbūt smagiausias ir ambicingiausias Jaunimo vasaros festivalio renginys – šokių maratonas prie jūros „Šok su banga“. Šokių vakaras vyks rugpjūčio 10 d. nuo 18:00 iki 22:00 val. prie rampos šalia kavinės „Ošia“ (Žvejų g. 2A). Visų dalyvių laukia dovanėlės, o energingiausių ir ištvermingiausių šokėjų – geri ir smagūs prizai. Pasirūpinti muzikine programa sutiko tarp vietinio (ir ne tik) jaunimo populiarus DJ bei muzikantas Kristupas Kerulis, vasaros vakarėlio atmosferą taip pat kurs į jūrą besileidžianti saulė, o smėlis po kojomis leis šokti basomis. Maratone dalyvauti kviečiami 14-29 m. jaunuoliai, registracija vyksta iš anksto el. p. [email protected] arba renginio vietoje nuo 17:00 val.

Išsišokę ir išsimiegoję visi aktyvūs bei motyvuoti kurti pokyčius jaunuoliai kviečiami dalyvauti Jaunimo atstovų į Palangos miesto savivaldybės jaunimo reikalų tarybą rinkimuose. Rugpjūčio 11 d. bendrystės erdvėje „Out of office“, kurie visada remia ir palaiko jaunimo iniciatyvas, vyks visuotinis Palangos jaunimo atstovų susirinkimas. Bus išrinkti 5 jaunuoliai (14-29 m.), kurie atstovaus Palangos jaunimo nuomonę ir interesus savivaldybėje. Kandidato anketą ir visą kitą informaciją gali suteikti Palangos jaunimo reikalų koordinatorė Laura Janušienė, el. paštu [email protected]

Jau ne pirmus metus jaunimui skirtų renginių Palangoje savaitės metu vyksta ir grupės Karramba organizuojamas Karramba beach jam – BMX ir skate varžybos. Šiame renginyje susirenka ekstremalaus sporto gerbėjai iš visos Lietuvos, išbandyti jėgų tarpusavyje arba pasigrožėti kitų įgūdžiais. Šiais metais varžybos vyks rugpjūčio 12 d. nuo 15:00 val. (registracija), dalyviai susitinka paplūdimyje prie rampos, netoli Centrinės gelbėjimo stoties (Žvejų g. 2A).

Pagrindinė Jaunimo vasaros festivalio „Saulės jūra“ 2023 idėja, jog Palangoje vasarą kiekvieną dieną kas nors vyksta, ir visa savivaldybė – lyg vienas didžiulis festivalis, į kurį atvyko jaunų žmonių iš visos Lietuvos. Kartais net sunku išsirinkti iš visų siūlomų veiklų, o jeigu visgi ko nors trūksta – gali (padėti) suorganizuoti pats jaunimas. Todėl būtina pasidalinti, kad rugpjūčio 6-12 d. (ir visą vasarą) Palangoje taip pat vyksta

Filmų vakarai Oldman parke - I love Palanga (21:00 val. trečiadieniais ir sekmadieniais) bei Tarptautinės filmų vasara Šventojoje (Pėsčiųjų aikštėje, penktadieniais); Jogos ir sporto treniruotės su neformaliai grupe Žmonės sportuoja (kasdien įvairiose vietose);

Parodos ir susitikimai klube „Kablys+Jūra“ (Algio Kriščiūno galerija veikia kasdien 11:00-22:00 val., parodą „Šiuolaikinis Afrikos menas“ galima aplankyti 10:00 - 20:00 val.), taip pat vyksta įvairių darbų pristatymai Palangos bibliotekose, skaityklose ir kitose erdvėse.

Visos paminėtos veiklos yra nemokamos, skirtos pirmiausia 14-29 m. jaunimui.  

Palangos jaunimas kviečia į vasaros festivalį „Saulės jūra“ 2023, nuotrauka-1
Palangos jaunimas vasaros festivalis „Saulės jūra“ 2023
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933