Festivalis „1000 saulių“ šiemet kviečia labiau rūpintis savo dvasine, emocine ir fizine sveikata

Festivalis „1000 saulių“ šiemet kviečia labiau rūpintis savo dvasine, emocine ir fizine sveikata

Nemokamas sveikatingumo, sporto ir meno festivalis „1000 saulių“ artėja! Jau rugpjūčio 11-13 dienomis aštuntus metus puoselėjamas renginys vėl įsilies į aktyvų pajūrio  gyvenimą Palangoje ir Šventojoje bei kvies į daugiau nei penkiasdešimt edukacinių ir praktinių sveikatingumo, sporto ir kūrybiškumo veiklų skirtingose erdvėse.

Šiemet festivalis keičiasi, plečia savo ribas ir erdves. Prie „1000 saulių“ jungiasi Europos šalių kino forumas „Scanorama“ ir daugybė sveikatingumo srityje veikiančių Palangos organizacijų, kurios įvairiose vietose pristatys savo veiklas, ves sporto treniruotes,  kūno pažinimo praktikas bei sąmoningumo seminarus, kvies leisti laisvalaikį aktyviai ir rūpintis savo sveikata bei dvasine harmonija.

Meno įtaka emocinei sveikatai

Specialistai sutaria dėl stiprios meno įtakos ir poveikio žmonių savijautai, todėl „1000 saulių“ kasmet vis labiau atsigręžia į dvasinę, emocinę ir fizinę sveikatą. 

Festivalis prasidės rugpjūčio 11 d., kuomet 19 val. Šventosios viešbutyje „Auksinės kopos“ bus atidaryta neeilinė tapybos paroda „Spalvingas individualistų trisdešimtmetis”. Parodoje dominuos skirtingos faktūros, su kiekvienam menininkui būdingais potėpiais, atspindinčiais jų meistriškumą, skirtingas kartas, mokyklas ir menines tradicijas. 

Antroje vakaro dalyje 21.30 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje išvysime artroko grupės ,,Joyboy“ (Gabija Urniežiūtė, Artūras Jelinas, Ainis Storpirštis) audiovizualinį performansą ,,Post Fak‘tum“. 

Šventės metu susipažinsime ir su IMPRO KAUNAS organizuojamomis teatro improvizacijos dirbtuvėmis, šeštadienio vakarą 21 val. Jūratės ir Kąstyčio skvere išvysime ir klaipėdiečių gatvės teatro spektaklį ,,Box out of the box.

Gerai savijautai būtina dvasinė harmonija

Tradiciškai festivalio metu įsikurs atskiros skirtingų veiklų zonos. Šeštadienį nuo 13 val. iki 21 val. Jūratės ir Kąstyčio skvere Palangoje bei netoliese esančiame miškelyje bus galima dalyvauti sporto treniruotėse, vaikai turės savo veiklų zoną, taip pat vyks ir kūno pažinimo praktikos bei sąmoningumo seminarai. Čia Jūs galėsite išbandyti funkcines, in zumbos treniruotes, įvairias jogos rūšis, šokio, atpalaidavimo, akupersūrinės kūno terapijos užsiėmimus, išgirsti apie ajurvedą, gyvų bakterijų naudą, sveikų desertų gamybą.

Sekmadienį ši erdvė nuo 9 val. iki 15 val. įsikurs prie pagrindinės Šventosios gelbėjimo stoties, kur 12 val. Šventosios pajūryje festivalis pakvies į jau tradiciniu tapusį „1000 saulių” pasveikinimą su Lora Adore.

Sportas – neatsiejama gyvenimo dalis 

Šiemet didelis dėmesys skiriamas aktyviai sportinei veiklai.  Šeštadienį 15 val. kviesime į Zumba Paplūdimio fiestą Šventojoje, Jūros g. 28, kur „Zumba by Timeless“ užkurs tikrą karščio bangą ir į pasirodymą kvies iškart po Jovani Žolinėms skirto paplūdimio vakarėlio. Dar kartą įsitraukti į Zumbos Vasaros fiestą galėsite 20 val. Jūratės ir Kąstyčio skvere, Basanavičiaus g. 56.

Palangos sporto centras rugpjūčio 13 dieną 14 val. Šventojoje, netoli pagrindinės gelbėtojų stoties, Jūros g. 28, kvies visus norinčius dalyvauti paplūdimio tinklinio varžybose. Registraciją vykdys Palangos sporto centras, likus pusei valandos iki renginio dar bus galima užsiregistruoti ir vietoje. 

Palanga neatsiejama ir nuo važinėjimosi dviračiais. Festivalio dalyviai rugpjūčio 12 dieną, subūrę 2–4 žmonių komandą ir nuo 12 iki 14 val. su dviračiais atvykę prie viešbučio „Gabija“, galės dalyvauti orientacinėse varžybose.

Taip pat šiemet prie „1000 saulių“ jungiasi ir Lietuvos dviračių sporto federacija bei kartu rugpjūčio 13 dieną 17 val. organizuoja dviračių žygį maršrutu Palanga–Šventoji–Palanga. Pasak federacijos prezidento Dariaus Levickio, dviračių sportui Palangoje skiriama per mažai dėmesio, nors čia sudarytos tokios puikios sąlygos.  

Po žygio dalyvių laukia festivalio uždarymo koncertas, kurio metu išgirsime itin kūrybiškų asmenybių Karolio Rupkaus ir Kazimiero Likšos muzikinius pasirodymus, o po koncerto bus galima pamatyti ir Arūno Matelio dokumentinį filmą apie varžybų metu didžiausius iššūkius patiriančius ir lyderių užnugaryje liekančius sportininkus.

Festivalio metu veiks sveikatingumo turgelis

Festivalio metu tris dienas veiks itin didelio dėmesio sulaukiantis sveikatingumo turgelis. Jis šiemet įsikurs Palangos vasaros parko teritorijoje ir kvies daugiau sužinoti apie sveikatingumo bei dvasinės harmonijos kūrimo produktus, įsigyti sapnų gaudyklių, rankų darbo sveikuoliškų skanumynų, dvasinio augimo priemonių, visi norintieji taip pat galės įsigyti indiškų dalykėlių, papuošalų, įvairių teminių grožybių. 

Toje pačioje erdvėje rugpjūčio 12 d. 12 val. galėsite išbandyti šokinėjimą ant batutų, o nuo 14 val. iki 18 val. susipažinti su netoliese esančio mini golfo pradmenimis. 

FESTIVALIO PROGRAMA:

Sveikatingumo, sporto ir meno festivalis ,,1000 Saulių“

ŠVENTOJI

Rugpjūčio 11 diena

Viešbutis ,,Auksinės kopos“/Jūros g. 30

19.00 Tapybos paroda ,,Spalvingas individualistų trisdešimtmetis“

20.00 Muzikinis vakaras SAX-A-DAM

Pėsčiųjų aikštė/ Topolių g. 4

21.30 Audiovizualinis muzikinis Joyboy projektas

Dalyvauja: Ainis Storpirštis, Gabija Urniežiūtė, Artūras Jelinas

Rugpjūčio 12 diena

Shark slide/ Jūros g. 28

12.00 Žolinių dūzgės su Jovani

15.00 Zumba Paplūdimio fiesta

Rugpjūčio 13 diena

Pagrindinė gelbėjimo stotis/ Jūros g. 28

9.00 – 15.00 Sąmoningumo praktikos*

​Vaikų saviraiškos erdvė, Kūno pažinimo erdvė, Vidinio įsiklausimo erdvė ​

10.00 – 14.00 Smėlio mandalos

12.00 ,, 1000 Saulių“ pasveikinimas su Lora Adore*

13.00 Funkcinė – intervalinė treniruotė

14.00 Teatro improvizacijos dirbtuvės N-14

14.00 Tinklinio varžybos

​Apdovanojimai pasibaigus varžyboms.

PALANGA

Rugpjūčio 12 diena

Prie viešbučio ,,Gabija“ / Vytauto g. 40

12.00 – 16.00 Dviračių orientacinės

Registracija iki 14.00 renginio vietoje. Dalyvavimas su savo dviračiais. Komandą sudaro 2-4 žmonės.

Palangos vasaros parkas/ Basanavičiaus g. 43

12.00 Treniruotė ant batutų

14.00 – 18.00 Mini golfo laukas. Pradmenys

Jūratės ir Kąstyčio skveras/ Basanavičiau g. 56

13.00 – 21.00 Sveikatingumo praktikos*

Sporto erdvė

16.00 Teatro improvizacijos dirbtuvės N-14

20.00 Zumba Vasaros fiesta

21.00 Gatvės teatro spektaklis ,,Box out of the box“

Prieš Palangos vasaros parką/ Basanavičiaus g. 54

13.00 – 21.00 Sąmoningumo piknikas*

Vaikų saviraiškos erdvė, Kūno pažinimo erdvė, Saviugdos seminarų erdvė

Rugpjūčio 13 diena

,,Oldman“ parkas/ Jūros g. 2a

17.00 Dviračių žygis. Palanga – Šventoji – Palanga

Registracija renginio vietoje nuo 16.00. Dalyvavimas su savo dviračiais.

19.00 Festivalio uždarymo koncertas

21.00 Arūno Matelio kino filmas ,,Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“

*Treniruočių metu turėti savo kilimėlį arba rankšluosti ir gertuvę.

Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama. Organizatoriai pasilieka teisę keisti programos turinį.

Festivalis „1000 saulių“ Palanga Šventoji programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933