Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis - XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023

Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis - XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023

Prieš 29 metus startavęs Tarptautinis akordeono festivalis Palangoje tapo plataus profilio renginiu renkantis pilnutėles klausytojų sales ir visus koncertus dovanojantis nemokamai. Per šį laiką užaugo ne viena akordeonistų profesionalų ir mėgėjų karta, o akordeono muzikos gerbėjų ratas prasiplėtė iki neaprėpiamos minios.

Šiais metais, Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis, Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023, dedikuojamas Palangos miestui ir drauge su visais švenčia šio miesto 770 metų jubiliejų kviesdamas į visus festivalio koncertus nemokamai.

Meno vadovas Raimondas Sviackevičius, festivalio rengėjai  Lietuvos akordeonistų asociacija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, pagrindinis rėmėjas ir globėjas Palangos miesto savivaldybė ir meras Šarūnas Vaitkus kviečia Jus aplankyti  plataus profilio atlikėjų koncertus suteiksiančius plačias pasirinkimo galimybes net pačiam įnoringiausiam  Palangos kurorto gyventojui ir svečiui.

Kiekvieną dieną vyks meistriškumo sesijos, jungtinio tarptautinio akordeonistų orkestro repeticijos, o popietėmis -  17 val. Palangos S. Vainiūno meno mokykloje girdėsime į didžiąją sceną kelią besiskinančių moksleivių koncertus. Jų metu bus pristatytos įdomiausios koncertinės programos atliekamos solistų ir ansamblių. Na, o vakaro koncertuose miesto erdvėse organizatoriai kvies į Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymus:

Rugpjūčio 1 d. 20 val. Palangos Gintaro muziejuje / Vytauto g. 17, Palanga

ATIDARYMO KONCERTAS SKIRTAS PALANGOS MIESTO 770 METŲ JUBILIEJUI

Koncertą dovanoja jaunieji Žemaitijos ir Klaipėdos krašto akordeonistai

Rugpjūčio 2 d. 20 val. Palangos Kurhauzo salėje / Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONO KATEDROS STUDENTAI

Edgaras Dičpinigaitis, Marius Kukšta, Adrianas Pikis, Žilvinas Šimkus (prof. Raimondo Sviackevičiaus klasė)

Karolis Lukoševičius, Gabrielė Jasiukevičiūtė (prof. Eduardo Gabnio klasė)

Duetas Karolis Lukoševičius - Gabrielė Jasiukevičiūtė (lekt. Tado Motiečiaus ansamblio klasė)

Profesionalių muzikantų kelią pasirinkęs jaunimas jau nebeįsivaizduoja savo ateities be akordeono, kurio įvairiapusiškumą vakaro metu ir pademonstruos klausytojams. LMTA akordeono katedros studentų pasirodyme skambės ne tik puikiai žinomų klasikinių kūrinių transkripcijos, bet ir originali muzika, sukurta būtent akordeonui.

Antroje koncerto dalyje – svečio iš Ukrainos pasirodymas.

VLADIMIR KASHUTA - TARPTAUTINIŲ KONKURSŲ LAUREATAS, ATLIKĖJAS, AUTORIUS.

Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis - XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023, nuotrauka-1

Ukrainos akordeonistas iš Luhansko srities (Ukraina) baigė akordeono klasę mokytojo O. V. Jelchnaninovo klasėje. Vėliau, 2014 metais, buvo priverstas palikti savo miestą, kai rytuose prasidėjo ATO ir persikėlė į Charkovą, kur tęsė studijas Charkovo aukštojoje menų kolegijoje Andriy Mykolajovych akordeono klasėje. Šiuo metu dirba ir gyvena Prancūzijoje. Kūrybinis atlikėjo Vladimir Kašuta kelias ir koncertinės programos glaudžiai susijusios su pop ir džiazo muzikos stiliumi, kurį kviečiame išgirsti XXIX tarptautinio akordeono festivalio PALANGA 2023, koncerto metu.

Rugpjūčio 3 d. 19 val. Palangos kurorto muziejuje / Birutės al. 34a

Atlikėjo, Prahos konservatorijos profesoriaus, tarptautinių festivalių meno vadovo

LADISLAV HORAK ( AKORDEONAS) / ČEKIJA KONCERTAS

Akordeonistas L. Horák yra baigęs Prahos konservatoriją ir V. Bohemijos universitetą Plzeň mieste (prof. Jaroslav Vlach). Dar būdamas studentas laimėjo nacionalinį konkursą Hořovice mieste (1990 m.) ir nuo šio atspirties taško sėkmingai dalyvavo tarptautiniuose konkursuose Andoroje, Italijoje ir Ispanijoje ir daugelyje kitų.

Atlikėjas koncertuoja solo, kamerinėse sudėtyse, orkestruose tokiuose kaip „Seongnam Soul Philharmonic“, „Eskisehir Metropolitan Orchestra“ , „Praha Symphony Orchestra“, „Moravian Philharmonic Olomouc“, „North Bohemia Philharmonic Teplice“ ir kt.

Ladislav Horák atlieka šiuolaikinių čekų ir užsienio kompozitorių kūrinių premjeras, jų įrašai skamba Čekijos ir tarptautinėse radijo stotyse.

Dviejų dalių koncerto pirmojoje dalyje kviečiame į Palangiškio, o dabar jau studijuojančio Kaune

MANTO LEONARDO LIZZI / AKORDEONAS / LIETUVA KONCERTĄ

Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis - XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023, nuotrauka-2

Šiuo metu Mantas studijuoja Kauno J. Gruodžio konservatorijoje mokyt. Laimono Salijaus klasėje, o muzikos kelią pradėjo Palangos S. Vainiūno meno mokykloje mokydamasis akordeono atlikimo meno.

Jaunosios kartos atlikėjas, tarptautinių konkursų laureatas palangiškis Mantas Leonardo Lizzi, skiria solinį koncertą savo gimtojo Palangos miesto 770 metų jubiliejui. Programoje akademinė, šiuolaikinė ir pramoginė muzika.

Rugpjūčio 4 d. 19:00 Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia / Vytauto g. 51, Palanga

KAMERINĖS MUZIKOS KONCERTAS „DIDIS GĖRIS“.

Tadas Motiečius (akordeonas) ir Dovilė Kazonaitė (sopranas)

Programoje: J.S. Bach, G. Cacinni, C. Debussy, B. Dvarionas, M. de Falla, E. Grieg, J. Gruodis, G. Kuprevičius, J. Naujalis,  G. Svilainis,  A. L. Webber

Palangos bažnyčios erdvėje pulsuos meditatyvi, taurios muzikos programa skirta susikaupimui, kurią su malonumu kviečiame išgirsti ir pajusti.

Puikiai Lietuvoje žinomi atlikėjai - Tadas Motiečius (akordeonas) ir Dovilė Kazonaitė (sopranas)yra unikalus muzikinis duetas, profesionaliai ir įtaigiai atliekantis tiek lietuvių autorių kūrinius, tiek pasaulyje žinomus operos bei

kamerinės muzikos žanrų opusus. Dovilė ir Tadas tarp muzikos profesionalų yra žinomi ne tik kaip duetas, bet ir kaip talentingi, charizmatiški solistai, kurie nepalieka abejingų. Duetą sujungė meilė lietuviškai muzikai: bendraminčiai atgaivino visiems žinomą, tačiau atlikėjų jau šiek tiek primirštą F. Bajoro „Sakmių siuitą“. Jaunieji solistai sukūrė mono spektaklį misteriją pavadinimu „Žemė prašė, kad žmonės mirtų”, kuri sulaukė teigiamų atsiliepimų iš klausytojų bei muzikų profesionalų. Gyvuojantis ne vienerius metus, duetas koncertavo prezidentūroje, Lietuvos nacionalinių kultūros apdovanojimų ceremonijoje, Šv. Kristoforo apdovanojimuose ir daugelyje festivalių. Repertuare yra sukaupta nemaža dalis puikių lietuviškų kūrinių, muzikai nevengia

eksperimentuoti, atlieka plataus žanro kūrinius nuo šiuolaikinių kompozicijų, prancūziškų chansone iki operos arijų.

Rugpjūčio 4 d. 20:30 val. Palangos Gintaro muziejus / Vytauto g. 17, Palanga

ROMAN PUNEIKO (AKORDEONAS) / UKRAINA

Jaunasis virtuozas iš Lvivo (Ukraina) Muzikos akademijos. Tvirtai įžengęs į profesionalios muzikos sceną, klausytojų ir profesionalų pripažinimą pelnė dalyvaudamas daugelyje tarptautinių konkursų ir iškovojęs aukštas prizines vietas, na o vienas iš paskutinių reikšmingų laimėjimų Romanui yra, šiais 2023 metais vykusio XV Tarptautinio akordeonistų konkurso Vilnius 2023 laureato vardas.

Programoje klasikos transkripcijos, akademinė, originali muzika akordeonui.

Rugpjūčio 5 d. 18:00 Palangos Kurhauzo salė  / Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga

UŽDARYMO KONCERTAS

Liepos 31-rugpjūčio 5 dienomis - XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023, nuotrauka-3

Dalyvauja festivalio svečiai, Tarptautinių konkursų laureatai, Jungtinis akordeonistų mokytojų orkestras.

Vadovas ir dirigentas prof. Ričardas Sviackevičius

Dirigentai - Rita Auksoriūtė, Raymond Keith

Solistai - LNOBT solistė Agnė Stančikaitė (sopranas), Ruslanas Grimbovskij (akordeonas)

Su trenksmu pasisveikinus, su dar didesne jėga – atsisveikinsime iki kitų jubiliejinių 30 -ųjų metų. Uždarymo koncerte visas puikių muzikų desantas. Dalyvauja seminaro pedagogai, studentai, mokiniai, festivalio svečiai. Na, o vakaro kulminacijoje mėgausimės orkestrine akordeono muzika. Jungtinis tarptautinis mokytojų orkestro koncertas, kuriam nuo pat festivalio įkūrimo pradžios vadovauja dirigentas prof. Ričardas Sviackevičius bei kartu su orkestru pasirodysiantys solistai žada tikrą muzikos puotą  ir pačių ryškiausių fejerverkų vertą vakarą.

Visų atostogaujančiųjų Palangoje ir miesto gyventojų laukia puiki proga turiningai ir nemokamai praleisti rugpjūčio pirmos savaitės vasaros vakarus, pažinti itin plačių galimybių, paslaptingą ir unikalų instrumentą – akordeoną. Dienas leidžiant saulėtame paplūdimyje prie gaiviosios Baltijos jūros, vakarus kviečiame turiningai leisti su Tarptautinio akordeono festivalio Palangoje muzika. Daugiau apie festivalį  www.palanga.akordeonofestivalis.lt/2023/

Meno vadovas – prof. Raimondas Sviackevičius

https://www.facebook.com/accordion.festival.palanga

Organizatoriai: Lietuvos akordeonistų asociacija (įsteigta 1986 m.), Vilniaus akordeonistų draugija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija

Rėmėjai: Palangos miesto savivaldybė

XXIX tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2023
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933