Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje

Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje

Palangos kultūros ir jaunimo centras kviečia į kasmetinę Jūros ir žvejų šventę Šventojoje rugpjūčio 4-6 dienomis. Šventės metu bus pagerbti Šventosios žvejai, kurie ištikimi jūrai ir žvejiškoms tradicijoms, vyks „Žaliojo taško“ tvarus piknikas, „Vikingų“ laivų lenktynės bei kitos pramogos.

Paroda, įkvėpta jūros

Liepos 29 d., šeštadienį, 12.00 val. poilsio namuose „Auksinės kopos“, (Jūros g. 30, Šventoji) atidaroma grupinė tapytojų kūrybos paroda „Aštuonios + 1 Šventojoje“. Parodoje pristatomi laisvai tapyba užsiimančių Astos Adamonytės, Dianos Strautniekienės, Eglės Saudargaitės, Giedrės Švedienės, Jurgos Alminienės ir Nataljos Lapinos darbai, įkvėpti jūros šlamesio ir mirgėjimo. Šios dailininkės kartu su kitomis kartu tapančiomis bendramintėmis yra susibūrusios į tapytojų grupę “Aštuonios + 1”, kuri šiemet yra surengusi tris tapybos darbų parodas - Elektrėnų kultūros namuose, Salų dvare ir Rokiškio savivaldybėje. Šios parodos darbai yra sukurti šešių dienų plenero Šventojoje metu. Eksponuojami kūriniai, kaip ir kiekviena autorė, išsiskiria savitu braižu, ryškiu arba nuslopintu spalviniu santykiu, ekspresyvia, lyriška arba realistine stilistika, kitonišku rakurso pasirinkimu. Šalia jų kūrinių rodomas ir su dailininkių grupe bendraujančios, kartu šiame plenere tapiusios tapytojos Vitos Opolskytės darbas. Parodos kuratorė Vita Opolskytė. Paroda veiks iki rugpjūčio 13 d.

„Vikingų“ laivų lenktynės ir „Žaliojo taško“ piknikas

Kasmetinėse „Vikingų“ laivų lenktynėse, kurias šiemet organizuojama Palangos sporto centras, savo jėgas galės išmėginti kiekvienas to pageidaujantis pilnametis. Tereikia suburti komandą bei užsiregistruoti. Nugalėtojai kausis ne tik išbandydami savo jėgas, bet ir dėl ,,Mero taurės“ laimėjimo. Linksmos ir dinamiškos stilizuotų „Vikingų“ laivų lenktynės Šventosios upe vyks rugpjūčio 5 d. 14.00 val. Lenktynių treniruotės vyks rugpjūčio 4 d. 12.00–22.00 val. Registracija vykdoma iki rugpjūčio 03 d. Informacija teikiama el. paštu [email protected], tel. +370 61426699.

Siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į atsakingą vasarojimą, pirmoji ir didžiausia pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“ kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centru kviečia jungtis prie iniciatyvos „Misija: švari vasara ‘23“, kuri su šių metų šūkiu „Vasarok atsakingai – rūšiuok teisingai” ragina ugdyti vasarojimo įpročius ir nesvarbu, kur renkatės iškylauti – parke, paplūdimyje, prie ežero, mieste ar kitoje vietoje – teisingai išrūšiuoti pikniko metu susidarančias atliekas ir poilsiavietės vietą palikti tokią, kokią norėtume rasti patys.  Rugpjūčio 4 dieną,  Šventojoje,  nuo 17 val.  Jūros g. 11 šventės svečių lauks „Misija: švari vasara ‘23“ žinių ir patirčių palapinė, kurioje be diskusijų apie rūšiavimą bei atsakymų į gyventojams rūpimus rūšiavimo klausimus, lankytojų lauks ir praktinis žinių pritaikymas rūšiavimo turnyruose visai šeimai. Varžytuvėms nenusiteikę šventės svečiai turės galimybę jaukiai įsitaisyti „Žaliojo taško“ suruoštame piknike, kur edukuosime kaip vasaros iškyloms pasiruošti atsakingai bei tinkamai susitvarkyti jų metu susidarančias atliekas tausojant ne tik savo ar kitų poilsiautojų laiką, bet ir gamtą! Energingai nusiteikusius šventės dalyvius kviesime susipažinti su iš antrinių žaliavų pagamintais žaidimais, visus juos išbandyti ir įsitikinti, kad būti gamtai draugišku ir atsakingu vasarotoju  – gali būti dar ir labai smagu!

Rugpjūčio 4-6 dienomis Jūros g. ir Pėsčiųjų aikštėje šurmuliuos gausi mugė. Joje bus galima įsigyti šviežios žuvies, įvairių Lietuvos amatininkų ir menininkų tautodailės bei tekstilės gaminių.

Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje, nuotrauka-1

Rugpjūčio 4 d. vakare 22 val. Pėsčiųjų aikštėje festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ pristatys keturių filmų programą. Čia žiūrovai susitiks su trumpametražio filmo „Blausos“ režisieriumi Arnu Balčiūnu.

Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje, nuotrauka-2

Netrūks aktyvių veiklų, bus pagerbiami žvejai

Rugpjūčio 5 d. nuo Energetiko tiltelio prasidės „Vikingų“ laivų varžybos, o Šventosios pėsčiųjų aikštėje šventės dalyviai galės susipažinti su jūros paslaptimis dalyvaudami įvairiose edukacijose. 18 val. prie Šventosios valstybinio jūrų uosto (Prieplaukos g. 18) bus galima pasistiprinti Šventosios žvejų išvirta žuviene. 19 val. Pėsčiųjų aikštėje bus apdovanojami „Vikingų“ laivų lenktynių dalyviai bei Šventosios žvejai, kurie toliau puoselėja žuvininkystės tradicijas. Vakare 20 val. toje pačioje aikštėje visi drauge jungsimės į linksmą šokių ir dainų sūkurį kartu su muzikos grupe „Pelenai“. 

Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje, nuotrauka-3

Rugpjūčio 6 d. 11 val. Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų žvaigždės bažnyčioje bus aukojamos Šventos mišios už žuvusius jūroje, po jų prie Šventosios gelbėjimo stoties pagerbsime žuvusius jūroje nuleisdami gėlių vainikus. Šventę užbaigsime su paplūdimio pramogomis Shark Slide terasoje (Jūros g. 28). Čia vyks zumba šokiai ir netrūks spalvingų pramogų su geriausiais vasaros garso takeliais. 

Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje, nuotrauka-4
Rugpjūčio 4-6 dienomis - Jūros ir žvejų šventė Šventojoje, nuotrauka-5
Jūros ir žvejų šventė Šventoji Palangos kultūros ir jaunimo centras „Vikingų“ laivų lenktynės mugė festivalis „Sidabrinės gervės naktys“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933