Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“

Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“

Penktus metus iš eilės nenuilstanti talentų kalvė – didžiausia Baltijos šalyse fortepijono vasaros akademija „Klaipėda Piano Masters“, vadovaujama pianisto Gintaro Januševičiaus, vėl subūrė jaunuosius fortepijono virtuozus iš dešimties pasaulio šalių. Visą savaitę kartu jie tobulina muzikinius įgūdžius, mokosi įvairių scenos paslapčių, o liepos 30 dieną 19 val. Palangos kurhauzo salėje laukia įspūdingas GALA koncertas - skambės pianistų paruošta unikali fortepijono muzikos programa „88 jūros spalvos“.

Programos sumanytojas – prie jūros užaugęs pianistas Gintaras Januševičius, jau beveik 20 metų reziduojantis Vokietijoje. „Mano užduotis buvo ir paskirų gabaliukų sukurti tarytum jūros mozaiką, išryškinant kiekvienos jos detalės spalvas ir charakterius. Kiekviena šios programos pjesė – vis kitokia jūros interpretacija. Kai daugelis mūsų, žvelgdami į jūrą mato vandenį ir bangas, kompozitoriai mato visą galaktiką skirtingų jausmų ir atspalvių. Tikiu, kad po šio koncerto ne vienas klausytojas į jūrą žiūrės visiškai kitomis akimis, o galbūt ir ausimis.“ Įdomu tai, kad pianistai patys galėjo pasirinkti, koks šios programos kūrinys jiems būtų ir įdomiausias, ir parankiausias atlikti.

Dar niekur pasaulyje neskambėjusi programa – tarytum muzikinis jūros kaleidoskopas, leidžiantis publikai nardyti per muzikos epochas ir patirti vis skirtingus kompozitorių braižus, gvildenant tą pačią temą. Šioje fortepijoninių miniatiūrų kolekcijoje savo vietą rado ir Georgo Friedricho Haendelio „Jūreivių šokis“, ir Claude Debussy „Burės“, ir Maurice Ravelio „Valtelė okeane“, ir net iš filmų garso takelių puikiai pažįstamo Yanno Tierseno „Porz Goret“. Skirtingiausiems publikos skoniams pritaikytoje programoje – tiek pamėgti kompozitoriai Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Franzas Schubertas, Fredericas Chopinas, Felixas Mendelssohnas, tiek itin retai Lietuvoje skambantys vardai, kaip Williamas Bainesas, Luciano Berio, Charles Koechlinas ar Selimas Palmgrenas, neabejotinai tapsiantys publikos atradimais.

Renginys nemokamas. Su akademijos dalyviais galima susipažinti puslapyje www.kpm.lt, o taip pat – akademijos socialinėse platformose Facebook ir Instagram.

Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“, nuotrauka-1 Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“, nuotrauka-2 Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“, nuotrauka-3 Kurhauzą užlies „88 jūros spalvos“, nuotrauka-4
fortepijono vasaros akademija „Klaipėda Piano Masters“ pianistas Gintaro Januševičiaus Palangos kurhauzas GALA koncertas fortepijono muzikos programa „88 jūros spalvos“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933