Svetlana Tučkė: Kodėl Palangos valdžia negirdi gyventojų?

Svetlana Tučkė: Kodėl Palangos valdžia negirdi gyventojų?

Skaitau R.Rumšienės straipsnį ir giliai atsidūstu. Nors ir ne vieni metai politikoje, tiesiog stebiuosi politikų, tiksliau vieno, cinizmu, kuris, kai klausimai labai nepatogūs, neria į krūmus. Beje, pažymėsiu, kaip visada. Atsisakoma bendrauti ne tik su žiniasklaida, bet ir su gyventojais! Žmonės beldžiasi ir tikisi būti išgirsti, tačiau, Mero ausys, kaip ir jo kabineto durys, jiems užvertos.

Kalbintų palangiškių citatos

„Mes esame beviltiškoje situacijoje: rašome merui, patys teikėme pareiškimus – negavome jokių atsakymų. Buvo susitikimas su visuomene savivaldybėje. Buvo paskelbta iš anksto. Kaip jums atrodo, ar atėjo savivaldybės atstovas į susirinkimą? Atėjo. Susirinkimui baigiantis. Neprisistatė. Moteriškė pastovėjo kampe ir išėjo. Tai čia taip savivaldybė domisi tuo, kas vyksta mieste?“ – nuostabos neslėpė Vanagupės g. 13 name gyvenantis Leonas Grinius.

„Staiga vieną rytą pamatai ekskavatorius, didžiules duobes ir nelabai supranti, iš kur ir kaip jos atsirado. Tada žmonės pradeda sakyti: „Ak taip, ten buvo tokia maža lentelė, mažas skelbimas.“ Žmonės neatėjo, neatbėgo. Štai čia galybę pušų iškirto, bet žmonės neatėjo, nebuvo, kas kalbėtų, tai viskas. Žuvo. Baigta“, – rodydamas į netoliese jo namų vykstančias statybas pasakojo L. Grinius.

„Įsivaizduojate daugmaž, kaip tas namas turėtų atrodyti šioje pievelėje? Nerealiai. Buvo trys svarstymai. Du mes atlaikėme, jie ten taisė. Šis yra trečias. Šis yra toks ganėtinai keistas. Susidaro toks įspūdis, kad savivaldybė vis tiek nori įgrūsti čia tą namą vienaip ar kitaip. Ir kai jį statys, mes liekame išvis uždaryti. Mes irgi žmonės. Reikėtų atsižvelgti ir į mūsų interesus“, – sakė dar viena gretimo namo prie planuojamo statyti gyventoja Ramunė Grigonytė.

Faktai, kurie irgi stebina

Statyboms leidimo prašoma 3-ią kartą!

sklypas ne visada buvo skirtas statyboms, o kelias į konfliktą tarp sklypo savininko ir greta gyvenančių žmonių nutiestas prieš daugiau nei dešimtmetį. Iki 2012 m. rugsėjo teritorijos paskirtis buvo bendrojo naudojimo, tačiau tuomet Palangos savivaldybės taryba, kuriai vadovavo pirmą mero kadenciją pradėjęs Š. Vaitkus, sutiko pakeisti sklypo paskirtį į rekreacinės paskirties ir uždegė žalią šviesą statyboms.

Reziumė

Dabar suprantu, kodėl valdantieji nenorėjo leisti man dirbti miesto Statybos ir ūkio komitete. Nemalonu turėti gretose žmogų, kuris žmones girdi, atstovauja jų interesus. Tačiau, kad ir ne šiame, bet kitame, Kontrolė komiteto, formato rėmuose klausimą kelsiu. Tikiuosi ir save opozicijos nare bent jau formaliai laikanti Komiteto pirmininkė iniciatyvos nežlugdys ir viešai (Komitetų posėdžių transliacijos yra viešos po mano pateiktų pataisų) galėsime klausimą išnagrinėti iš visų kampų.

Kurorto gyventojai kyla prieš statybas prestižiniame kvartale: „Po 10 metų bus gėda, kad turime tokią Palangą“

Svetlana Tučkė, LSDP Palangos skyriaus pirmininkė

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė. MusuPalanga.lt portalo rubrikoje „Nuomonės“ publikuojamos politinės ar kitos tematikos nuomonės, už kurias MusuPalanga.lt portalo redakcija neatsako.

Svetlana Tučkė LSDP Palangos skyriaus pirmininkė Palanga gyventojai meras statybos statybos palangoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933