Vyriausybė padidino asmens tapatybės kortelės bei paso išdavimo įkainius

Vyriausybė padidino asmens tapatybės kortelės bei paso išdavimo įkainius

Vyriausybė trečiadienį patvirtino naujus valstybės rinkliavų, susijusių su migracijomis paslaugomis, dydžius – šių paslaugų įkainiai didėja.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, valstybės rinkliava už asmens tapatybės kortelės išdavimą bendra tvarka, kai ji išduodama per mėnesį, didinama – nuo 8,6 iki 10 eurų.

Tuo metu tokios kortelės išdavimas ir keitimas per penkias darbo dienas kainuos 60 eurų (buvo 19,6 euro), o per vieną darbo dieną – 100 eurų. Šiuo metu galiojantis rinkliavos dydis yra 31,6 euro.

Taip pat keičiasi ir mokestis už paso išdavimą, keitimą bendra tvarka – ši rinkliava didėja 7 eurais (iki 50 eurų).

Paso išdavimas ir keitimas per penkias darbo dienas kainuos 100 eurų (buvo 57 eurai), o norintiems pasą atsiimti tą pačią darbo dieną reikės sumokėti 200 eurų rinkliavą (buvo 190 eurų).

Pasak ministerijos, rinkliavų keitimas yra susijęs su faktiškai patiriamomis išlaidomis dėl paslaugų teikimo – Migracijos departamento ir Asmens dokumentų išrašymo centro darbuotojų darbo užmokesčio bei dokumentų blankų įkainių padidėjimu.

„Pažymėtina, kad kai kurie rinkliavų dydžiai nebuvo keičiami nuo 2011 metų“, – nurodo ministerija.

Taip pat pastebima, kad asmenys, kurie iki šiol turėjo teisę mokėti sumažintą rinkliavą arba buvo atleidžiami nuo rinkliavos už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą ar keitimą, ir toliau galės naudotis šiomis lengvatomis.

Vyriausybė asmens tapatybės kortelė pasas įkainiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933