Palangos meras apie ekologinį incidentą Liepojoje: jokios grėsmės Lietuvos paplūdimiams nėra

Palangos meras apie ekologinį incidentą Liepojoje: jokios grėsmės Lietuvos paplūdimiams nėra

Dėl Latvijoje įvykusio ekologinio incidento jokios grėsmės Palangos ir Lietuvos paplūdimiams nėra, nes teršalai srovių ir vėjo nešami į šiaurę, sako Palangos meras.

„Šįryt savivaldybėje kartu su atsakingais specialistais aptarėme situaciją dėl ekologinio incidento Liepojoje, kuomet sekmadienio vakarą įvykus avarijai tenykštėje gamykloje į Baltijos jūrą ištekėjo galimai apie 1,2 tūkst. tonų teršalų – atliekų su sieringu dumblu.

Kaip žinia, Latvijos higienos pareigūnai priėmė sprendimą uždaryti visus paplūdimius nuo sienos su Lietuva iki už 40 kilometrų nuo Liepojos į šiaurę esančio Paviluostos miesto ir uždraudė maudytis Baltijos jūroje“, – antradienį feisbuke parašė meras.

Meras patikino, jog situacija atidžiai stebima, paimti Baltijos vandens mėginiai.

„Lietuvos aplinkos apsaugos agentūra patikino, jog, įvertinus vyraujančius vėjus Baltijos jūroje ir meteorologines sąlygas, kurios buvo praėjusią savaitę ir numatomos šiomis dienomis, taršos Lietuvos pajūryje šiuo metu nėra. Taip pat pranešta, kad Liepojoje į jūrą išsilieję teršalai jau lokalizuoti, nuotekų tekėjimas į jūrą sustabdytas.

Be to, gauta informacija iš Latvijos aplinkosaugos tarnybos (…) dėl vėjo krypties ir vyraujančių srovių teršalus neša į šiaurę, t. y. Latvijos, o ne į Lietuvos pusę. Tad kol kas jokios grėsmės Palangos ir Lietuvos pliažams nėra“, – nurodė Š. Vaitkus.

Meras patarė pasikliauti aplinkos apsaugos ir kitais atsakingai specialistais, teigiančiais, jog Lietuvos pusėje jūros vandenys nėra užteršti ir būti paplūdimiuose yra saugu.

Latvijos pajūryje dėl avarijos Liepojos nuotekų saugykloje rekomenduojama nesimaudyti.

Palangos meras ekologinį incidentas Liepoja
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933